KVC ORANJE

Gino Curfs

KVC Oranje heeft het contract met hoofdtrainer Gino Curfs uit Berg en Terblijt met één jaar verlengd. De jonge gedreven oefenmeester, die sinds afgelopen zomer de scepter zwaait in Bleijerheide, zal dus ook in het voetbalseizoen 2024-2025 aan het roer staan bij de hoofdmacht van oranje-wit.

Beide partijen zijn uitermate tevreden over de samenwerking, aan de ene kant selectie, staf én bestuur van derdeklasser KVC Oranje, aan de andere kant de jonge 29-jarige bevlogen oefenmeester. Gino Curfs behaalde in juni j.l het diploma UEFA A-Youth. Met dat papiertje is hij bevoegd om als hoofdtrainer te fungeren tot en met de tweede divisie. Als assistent kan hij acteren op het hoogste niveau, de eredivisie bijvoorbeeld. Daartoe komt het nu nog even niet. Hij blijft immers KVC Oranje trouw.

Gino Curfs over zijn besluit tot contractverlenging: ,,Ik ben heel warm ontvangen. Door de spelers, het bestuur, de supporters, eigenlijk door heel Bleijerheide. Dat voelt heel goed en is voor mij belangrijk. Ik proef de waardering. Ik heb met een prima spelersgroep te maken. Er is intensiteit, een prima mentaliteit, bereidwilligheid, leergierigheid. Kortom dat alles is alleen maar mooi.”

Dan, over de sportieve prestaties tot nu toe: ,,Ja, de resultaten zijn nog wisselvallig, maar dat komt ook omdat we in een procesverandering zitten, om te komen tot een andere speelwijze. Resultaten zijn uiteraard belangrijk, maar ook weer niet alles. Het begint bij de speelwijze. Als dat klopt, komt het resultaat er ook. Zoals gezegd, het is een proces. Dan krijg je te maken met ups en downs, maar met deze bereidwillige en leergierige groep gaan we er komen. Ik heb alle vertrouwen in een mooie en succesvolle sportieve toekomst met KVC Oranje.”

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)