Een muzikaal gezellig samenzijn als toekomstige traditie in Heksenberg-Heerlen geboren

Heerlerheide

Redactie ParkstadActueel heeft, betreffende de op Tweede Kerstdag  jl. in de Heerlense wijk Heksenberg muzikaal gehouden gezellig samenzijn, uiteraard een vooraankondiging gedaan. Dit met de intentie om geïnteresseerden en liefhebbers als uitnodiging te wijzen op dit nieuwe evenement. Genoemd evenement, te houden in Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg 84, was een initiatief van de plaatselijke Harmonie St Gerardus, welk muziekgezelschap dit jaar 2023 maar liefst al 85 jaar bestaat. Betreffende het jubileumjaar organiseerde zij dan ook al diverse geslaagde (muzikale)-activiteiten.

Heerlerheide

Aangaande het op Tweede Kerstdag gehouden muzikaal gezellig samenzijn dient echter ook aangegeven te worden dat hierover een minder gelukkig zijnde reden voor was. Zonder verder in detail over het waarom niet in de kerk St Gerardus Majella, zoals al vele jaren een vaststaande traditie was, te kunnen en mogen spelen. Zowel voor de harmonie, als muziekliefhebbers werd bij hen een gevoelige snaar geraakt en voerde onbegrip de boventoon.

Jammer dus. Maar de harmonie zou niet de harmonie zijn als zij bij de pakken zouden gaan neer zitten. Integendeel dus en gingen dus zorgdragen voor een alternatief ter vervanging van het niet in de kerk te mogen en kunnen spelen. Besloten werd om nu in Gemeenschapshuis Heksenberg op Tweede kerstdag, van 11.00 tot 13.00 uur een muzikaal gezellig samenzijn te houden. En zie het was, zoals zo mooi weergegeven kan worden, een schot in de roos. Dit ook gezien de opkomst van allen die de harmonie een warm hart toedragen en niet thuis bleven nu dit initiatief niet in de kerk gehouden werd maar in een gezellig aandoende Gemeenschapshuis Heksenberg. Onder dankzegging voor ieders aanwezigheid werd dan ook aangegeven dat er een toekomstige nieuwe traditie is geboren. Op de terechte plaats ook aangevuld de dank aan Stichting Gemeenschapshuis voor de koffie en thee en het Support Team voor het kerstbrood.

Heerlerheide

De oprechte meningen van de aanwezigen was voor de harmonie een hart onder de riem steken. Een korte impressie van de gedane loftuitingen: “het was geweldig, super, Was gezellig tot volgend jaar, Het voelde als een warm bad, waarin we terecht kwamen. De hartelijke ontvangst, de mooie kerstmuziek, met muzikale bijdrage van de allerjongsten en de lekkere traktatie zorgden voor een gezellige kerstsfeer. Ga zo door, het is zeker geslaagd.

Was erg gezellig, en mooie muziek, gaf een goed kerstgevoel. Koffie en kerstbrood als heerlijke traktatie toe. Dankjewel voor de gastvrijheid, Was mooi en goed alternatief en wat fijn dat het zo’n succes is”.

Foto’s: Harmonie St Gerardus Heksenberg/Heerlen

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert