Burgemeester Petra Dassen bezocht op 31-12-2023 het 65-jarig huwelijkspaar Klinkenberg-Knauf.

Parkstad Actueel

V.L.N.R. Hans (92) , Burgemeester petra Dassen en Bertie (88) Klinkenberg-Knauf.

2 juli 1959 was de dag van hun kerkelijk huwelijk. Op de dag van het kerkelijk huwelijk in 2019 kwam burgemeester Petra Dassen-Housen ook bij het echtpaar langs om hen toen met het 60-jarig huwelijk te feliciteren. Op de oudejaarsdag van 1958 was het wettelijk huwelijk van Hans (92) en Bertie (88) Klinkenberg-Knauf.

Als je vroeger vlak voor het nieuwe jaar ging trouwen kreeg je belastingteruggave: van die 600 gulden kocht Bertie een spiksplinternieuwe wasmachine! Hans en Bertie leerden elkaar kennen in 1957 bij Scouting St.-Willibrord Bleijerheide, waar beiden deel van uitmaakten. Hans laat desgevraagd weten dat hij meteen op haar knappe uiterlijk en de onvergetelijke lange vlechten van Bertie viel. Hij had maar een blik nodig om smoorverliefd te worden op haar. Hij viel als een blok voor haar, maar Bertie was aanvankelijk nog niet verliefd op Hans. Tijdens het levendige kerstspel had Bertie de rol van de maagd Maria en Hans speelde de rol van Kaspar, een van de drie koningen. Toen Bertie het jawoord gaf op 31 december 1958 kwam de ultieme droom van Hans uit. 65 jaar later mag hij haar nog steeds gelukkig zijn vrouw noemen. Ze kregen drie zonen en inmiddels zijn er zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. 

Parkstad Actueel
Hans Klinkenberg heeft vanaf zijn 15e tot de sluiting in 1969 op de Staatsmijn Wilhelmina in Terwinselen gewerkt. Hij klom op tot mijnopzichter. Naast een fultime baan bij de Verenigde Glaswerken Maastricht in de meet- en regelkamer had Hans een agentschap bij verzekeringsmaatschappij Concordia. 

Bertie was van 1955 tot vlak voor haar huwelijk in 1958 leerling-verpleegster in het roemruchte St.-Jozefhospitaal aan de Wijngracht in Kerkrade. Daar koester ze nu nog steeds de herinneringen. Zuster Noitburga (tante Marie) was volgens Bertie een aparte. Met haar heb ik gewerkt op de afdeling waar mijnwerkers met stoflongen lagen. Het was verschrikkelijk hoe deze stakkers voor hun leven vochten. Vanaf 1977 heeft Bertie met veel plezier als verpleeghulp in de Luckerheidekliniek gewerkt. Ook heeft ze zich ingezet voor het Rode Kruis. Haar passie en hobby was fotograferen. Samen met haar gezin trok ze met de caravan door Europa. Ze heeft zelfs Engelse les gevolgd om zich in een vreemd land verstaanbaar te maken. Hoewel de gezondheid van Hans achteruit is gegaan genieten ze beiden nog van de dagelijkse dingen.