Wat was het afgelopen zaterdag bij de Jonge Böck in Nieuw-Einde/Vrieheide weer een verrassend geslaagde keuze middels prinses Mandy l

C.V. de Jonge Bock

ParkstadActueel maakte in haar voorartikel op 4 januari jl. al gewag dat het voor de prinsencommissie van carnavalsvereniging De Jonge Böck uit Nieuw Einde/Vrieheide in Heerlen Noord geen gemakkelijke opgave zou zijn om, na de geweldige Dreigestirn periode, een nieuwe prins, prinses of prinselijk paar ook voor 2024 als volwaardige opvolgers te “strikken”. In-en outsiders twijfelde echter geen minuut aan het gegeven dat deze sympathieke en vooral actieve carnavalsvereniging hier niet in zou slagen. En jawel hoor, ook voor 2024 “missie” up to date geslaagd, zodat Nieuw-Einde/Vrieheide de komende weken tot aan Aswoensdag 14 februari (ook Valentijnsdag) alweer op de kop staat. Niet zo verwonderlijk na de afgelopen zaterdag 6 januari zeer verrassende keuze van charmante prinses Mandy l (Mertens).Uiteraard vond de uitroeping, installatie en proclamatie van Mandy plaats in de kleurrijke, feestelijke en gezellige ambiance van narrentempel De Varenbeuk..

C.V. de Jonge Böck hadden dan ook zorg gedragen voor een leuke avond met voor elk wat wils met prima optredens van het overbekende zang/kolder duo de Knöppele, zanger Patrick Pesch en uiteraard top-DJ Paul Heuts.

Er is altijd een komen gaan en dus was het op 6 januari jl  het afscheid tijdstip gekomen dat op dat moment nog regerende prins Jan Reuling (behorende bij het Dreigestirn) als hooglustigheid met een “Lach en Traan” ceremonie moest aftreden. Natuurlijk was het voor hem en iedereen een moeilijk moment. Hij was immers een topper die een geweldige Tour JB 2023 heeft neergezet. Maar nu kwam (vol verwachting) de hamvraag wie zou(den) de ster(ren) gaan worden van de Tour JB 2024. Na een geweldige proclamatie met muziek van “Superman” kwamen als eerste te voorschijn de nieuwe adjudanten Silvia Hawinkels en Miriam Peils. Dus heerste er eerst enige verwarring. Maar dat was schijn, want 20 seconden later viel het doek met als grote verrassing en dus totaal niet verwacht de nieuwe heerseres van Nieuw-Einde/Vrieheide Heerlen-Noord 2024 en wel Mandy Mertens. Narrentempel de Varenbeuk “ontplofte” bijna, Wie had dat gedacht de kasteleinsvrouw of toch liever ook gastvrouw van Cafe De Braadharing aan de Anjelierstraat. Een chapeau dus weer voor de prinsen, in dit geval prinsessencomissie.         

                                                                                                                           

Geen wonder want nieuwe prinses Mandy is weliswaar op 17 september 1973 in het Heerlens ziekenhuis geboren, maar Nieuw Einde.is gewoon altijd haar vertrouwde thuis. Mandy is ook tandartsassistente geweest en tegenwoordig is ze werkzaam bij de Limburgse bierbrouwer Brand bier. Prinses Mandy I heeft 2 kinderen, Youp en Pim en haar partner is ook geen onbekende in en buiten de carnavalswereld en wel DirkJan Vlek. Hij was immers in 2000 prins-carnaval op Groeët Ghen Heij onder auspiciën van C.V. de Bokkeriejesj. De  hobby’s van Mandy zijn Haar hobby’s zijn: sporten, lekker eten (smakelijk dus-red.) en hier en daar een festival bezoeken is haar ding. Vanzelfsprekend waren de felicitaties, met wensen als een mooi seizoen, geweldig en super, zeer gemeend en hartverwarmend.                                                                                                    Prinses Mandy en C.V. de Jonge Bock ook namens ParkstadActueel proficiat. 

Foto’s: Wil Smits en C.V. de Jonge Bock

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert