“Alaaf Kirchroa 1936”
Tijdens de op zondag 7 januari 2024 op de Markt in Kerkrade gehouden prinsenproclamatie van d’r Kirchröatsjer Vasteloavendsverain “Alaaf Kirchroa 1936”  is de heer BORIS QUAEDVLIEG uitgeroepen als 78e stadsprins van Kerkrade.

Boris Quaedvlieg (24), zoon van Rebecca Offermanns en Noël (I) Quaedvlieg, die zelf in 1991 én 1992 stadsprins van Kerkrade was, is met zijn vriendin Danee Lurken woonachtig in Chèvremont alwaar zijn prinslieje reziedens gelegen is aan de Nassaustraat 103. Samen met zijn zus Noortje heeft Boris I de vasteloavend van kinds af aan met de paplepel ingegeven gekregen.
Boris I komt – waarachtig – uit een prinselijk geslacht. Zijn opa, Pé (III) Quaedvlieg, zwaaide in 1959 al de scepter over de stad en 33 later was het de beurt aan diens zoon, Noël I. Nu, wéér 33 jaar later, valt die eer ten deel aan de 3e generatie uit de Quaedvlieg-dynastie.
Boris I is een echte carnavalist. Hij was in 2011 page van stadsprins Michiel (I) Dijkman, was een aantal jaren lid van de CV de Floepsjiesere en heeft ook jaren lang deel uitgemaakt van de Raad van Elf van KVC Oranje. Boris is er helemaal klaar voor en wil in 2024 gaan knallen.
De nui hoeëgheet va Kirchroa is accountmanager bij uitzendbureau Jobhunting, elftalleider van KVC Oranje 1, kartrekker van het Genootschap der Heeren Hemeldragers in de dekenale parochie H. Lambertus en ook het Brouwersgilde Rolduc kan altijd op de steun van de kersverse stadsprins rekenen.
Last but not least is Boris Roda JC-er in hart en nieren.

De waal en woape-sjpróch van Boris I luidt:
Vasteloavend in de viedele, vasteloavend óp d’r Maat.
Vasteloavend in ós Kirchroa, ’t sjunste fés wat d’r Herjód hat jemaad.
Op zondag 21 januari a.s. bestaat de gelegenheid om de nieuwe stadsprins van Kerkrade te feliciteren tijdens de Prinse-emfank in de Rodahal. De receptie begint aldaar om 15.11 uur.