Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale weer de traditionele afsluiting

Vastelaoves Finale

Op carnavalsdinsdag 13 februari stroomt de tot ‘Frans Croonenbergplein’ omgedoopte Markt in Gulpen weer vol met carnavalsvierders. Gezamenlijk wordt het seizoen afgesloten tijdens de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale (GGVF).
Van 15.15 uur tot 20.00 uur wordt er genoten van een bomvol programma van artiesten, waaronder nieuwe talenten en natuurlijk voornamelijk traditionele carnavalsmuziek uit heel Limburg.

Vastelaoves Finale

Op het affiche van de GGVF staan dit jaar De Geliënde, Marleen Rutten, De Raekelkes, Jesse & Jesse, Extra Lank, Domm & Dööl, Allèh Daan, Marina Claessen, Fenna & Kai, Katja Henz, Sjpringlaevend en Wild Vleisj. Ook De Toddezèk komen naar Gulpen, maar voor het laatst want dit wordt hun definitieve afsluiting van carnaval: het trio uit Grubbenvorst stopt na dit seizoen met optreden. Het traditionele einde van het programma, en dus van de Limburgse vastelaovend, wordt dit jaar weer muzikaal begeleid door LVK 2024-winnaar Spik en Span, waarbij iedereen weer kan uitkijken naar ‘volgend jaor’.

Het programma wordt vanaf 21.00 uur volledig uitgezonden via L1 Televisie.
Het publiek dat zich nog één keer op zijn mooist zal verkleden, heeft ook dit jaar weer gratis toegang tot de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale. Aan de ingang wordt wel gecontroleerd op het meebrengen van eigen drank. De samenwerkende horecaondernemers van Gulpen staan immers samen met de organiserende Stichting Limburg AlAaf weer klaar om iedereen van een natje en droogje te voorzien.

Foto en Tekst: Elevenmedia