Samenwerking als succesfactor: ruim 55 miljoen euro aan EU- financiering voor trinationale projecten

Het Interreg-programma in de regio Maas-Rijn ondersteunt organisaties die samen met collega’s uit België en Duitsland de huidige grote maatschappelijke uitdagingen willen aangaan. Het programma Interreg Maas-Rijn (NL-BE-DE) lanceert daarom op 6 maart 2024 een nieuwe projectoproep voor grensoverschrijdende projecten.

Onderwerpen

Ook u kunt deel uit gaan maken van onze gemeenschap van Nederlandse, Belgische en Duitse organisaties die een visie hebben voor de toekomst en deze ook willen realiseren. De tweede projectoproep heeft betrekking op een breed scala aan onderwerpen en is gericht op initiatieven die samen met een grensoverschrijdend team een van de volgende onderwerpen willen aanpakken:

  • Industriële transitie;
  • Groene transformatie;
  • Gezondere inwoners in het programmagebied;
  • Toerisme in een kwalitatief hoogwaardige regio;
  • Wonen en werken zonder grenzen.

    Projectoproep

    De financiering is expliciet bedoeld voor projecten die een positief effect willen hebben op de bovengenoemde thematische gebieden. De aanvraag- en goedkeuringsprocedure verloopt in twee stappen. Als eerste stap kunnen organisaties hun belangstelling voor projectfinanciering kenbaar maken door vóór 26 april 2024 een eerste concept (projectschets) in te dienen.

    De initiatieven die goedgekeurd worden in stap 1, worden uitgenodigd voor de daaropvolgende volledige aanvraagprocedure (stap 2). Om voor deze financiering in aanmerking te komen, moeten de projecten een meerwaarde bieden voor de hele grensregio. Het projectconsortium moet bestaan uit organisaties uit ten minste twee van de drie programmalanden.

    Wie komt voor financiering in aanmerking?

    Elke organisaties (zowel uit de publieke als uit de private sector) die grensoverschrijdend wil samenwerken, kan een aanvraag indienen. Met name kmo’s (kleine en middelgrote ondernemingen) worden van harte uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor deze projectoproep.

    Informatie-evenement

    Op 13 maart 2024 willen de medewerkers van het Interreg-programma Maas-Rijn (NL-BE-DE) de financieringsmogelijkheden graag persoonlijk aan u presenteren en zijn zij beschikbaar voor vragen over de aanvraagprocedure. De deuren gaan open om 9:00 uur. Het evenement begint officieel om 10:00 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij de provincie Limburg in Maastricht.

    Meer informatie

    De regels voor de projectaanvraag (‘Nadere subsidieregels’) zijn beschikbaar op https://www.interregmeuserhine.eu.