Sporting Heerlen doet SV Hulsberg de goals cadeau

Vorige week verloor Sporting Heerlen voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd. Directe concurrent vv Scharn won met 1-2 en ging er met de punten van door. Vanmiddag stond er voor de Heerlenaren wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal was SV Hulsberg de tegenstander. Ook zij verloren vorige week. Vv Walram was in de derby met 0-4 te sterk. Er viel voor beide ploegen dus wat recht te zetten vanmiddag.

Gelijke stand bij rust

Sporting Heerlen wist de afgelopen twee wedstrijden niet meer te winnen en was dus de goede vorm een beetje kwijt. Dit was ook vanmiddag weer te zien aan het spel van de thuisploeg. Er werden vooral veel verkeerde keuzes gemaakt waardoor het lastig bleef om een goede aanval op te zetten. Ondanks het matige spel wist Sporting Heerlen na 20 minuten wel op 1-0 te komen. Amir Skraoui kopte een perfect aangesneden voorzet vanaf rechts van Makram Bouchaara achter SV Hulsberg-doelman Raf Lemmens. Hierna speelde de wedstrijd zich met name op het middenveld af, waar de Heerlense ploeg vaak een stapje te laat kwam. SV Hulsberg creëerde zelf nog niet echt mogelijkheden, dus besloot de Sporting Heerlen defensie tien minuten voor de rust hier een handje bij te helpen. Een bal vanaf links werd door Amine Essalih door het midden uitverdedigd en belandde zo in de voeten bij Fabrice Houtvast. Hij verzilverde deze uitgelezen mogelijkheid en zette zo de 1-1 op het scorebord. Hij bepaalde hiermee ook meteen de ruststand.

Late goal zorgt voor duur puntverlies

Na de rust kwam Sporting Heerlen iets beter uit de kleedkamer. Dit leverde dan ook gelijk in het eerste kwartier enkele kansjes op. De Hulsbergse verdediging wist in deze fase nog even stand te houden, maar capituleerde uiteindelijk alsnog. Een strakke lage voorzet vanaf links van de inmiddels ingevallen Ali Abdullah Ali Salah werd van dichtbij binnengelopen door Makram Bouchaara, 2-1. Hierna werd de wedstrijd enorm slordig en volgde er een lange fase waarin er nauwelijks tot niet meer gevoetbald werd. Heel veel ballen werden blind naar voren geschoten en er werd heel veel balverlies geleden door simpele slordigheden. SV Hulsberg bracht rond de 70ste minuut een hoop lengte in het veld om een eventuele gelijkmaker te kunnen forceren. Lang wist Sporting Heerlen ze tegen te houden, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis. Een corner vanaf rechts werd door Mickey Knarren tegendraads ingekopt. Even leek het alsof Cain Strufer, die bij de paal stond, de bal van de doellijn haalde, maar niets bleek minder waar. Hij raakte de bal niet volledig en de bal belandde alsnog in het Heerlense doel, 2-2. Beide ploegen maakten in de resterende minuten ook nog eens kans op de overwinning. Eerst was de thuisploeg heel dichtbij, maar een Hulsbergs been voorkwam dat de 3-2 van dichtbij werd binnengeschoten. In de hierop volgende counter kwam de ingevallen spits van SV Hulsberg vrij voor Sporting Heerlen-doelman Mik Dohmen, maar hij raakte bal verkeerd en zorgde dus niet voor de 2-3. Scheidsrechter Janssens vond het hierna wel goed geweest en dus leed Sporting Heerlen voor de derde week oprij puntverlies.

Concurrentie nadert

Sporting Heerlen kan zich inmiddels geen misstap meer permitteren. De voorsprong is in twee weken tijd geslonken van zeven naar twee punten, omdat de concurrente wel blijft winnen. Zowel vv Scharn als Weltania zitten inmiddels op het vinkentouw. Volgende week speelt Sporting Heerlen de uitwedstrijd bij FC Gulpen. Eerder eindigde de ontmoeting met deze ploeg in 0-0. Aankomende week zal Sporting Heerlen doelpunten nodig hebben om alleen koploper te blijven.

Bron: Niek Crombach