Klooster Wittem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elke woensdagmorgen van Aswoensdag tot Pasen maakt pater Henk Erinkveld een bezinningswandeling van 12 tot 14 km in de omgeving van Wittem. Iedereen die mee wil wandelen is welkom. De eerste wandeling is op Aswoensdag, 14 februari.

Wie wil kan er een sponsortocht van maken voor de Vastenactie, dit jaar voor kleine boeren in Zimbabwe. Koop in dat geval bij de kloosterreceptie een sponsorkaart voor € 10 (bedrag gaat geheel naar de Vastenactie) waarop u na elke wandeling een pelgrimsstempel kunt laten zetten. 

Maar ook zonder sponsorkaart kunt u meewandelen.

Elke week gaat de tocht naar een ‘heilig plekje’(kapelletje, kerk of wegkruis) en langs een andere route weer terug. Onderweg zijn er steeds enkele bezinningsmomenten. 

De tocht begint om 8.00 uur met het morgengebed in de Clemenskapel van Wittem (maar op Aswoensdag een eucharistieviering met askruisje). Daarna wordt samen ontbeten (zelf een boterham meenemen – koffie/thee is beschikbaar) en gaan de pelgrims samen op weg. Rond 12.30 uur bent u terug in Wittem.

In Wittem liggen foldertjes met het complete programma van week tot week, maar dat is ook te lezen op de website van het klooster.

Bron: Klooster Wittem