Heksenberg-NEC kan maar geen vuist maken, dit ondanks inzet en goede wil

Na de verleden week in Valkenburg tegen Walram opgelopen 4-0 nederlaag hoopte Heksenberg-NEC in de thuiswedstrijd de bakens in positieve zin te kunnen verbeteren. Maar dat zou niet zo gemakkelijk zijn, gezien het gegeven dat medekoploper in de derde klasse A  te weten Sporting Heerlen hun opwachting kwam maken in Sportpark De Varenbeuk in Heerlen-Noord. Maar helaas, ondanks hun inzet en goede wil, blijft het kwakkelen bij de mannen van trainer Kevin Nowacki. Dus was de vooraf gestelde en aangegeven hoop als flinterdun te omschrijven.

Dit werd zelfs al in de eerste minuut bewaarheid toen Othman Azouzal de 0-1 liet aantekenen. Deze snelle score door de bezoekers gaven de thuisclub supporters al direct het gevoel dat het weer mis zou gaan. Ondanks deze vroege achterstand kon Heksenberg-NEC niettemin aardig met Sporting Heerlen mee. Sporting Heerlen daarentegen had dan wel een licht veldoverwicht en meerdere corners ten opzichte van een onmachtig aanvallend Heksenberg-NEC maar écht gevaarlijk werden ze daar ook niet mee.      

                                                 

Halverwege de tweede helft kreeg Boyd Joosten de kans om Heksenberg-NEC op een 1-1 gelijke stand te zetten maar strandde op keeper Mik Dohmen van Sporting Heerlen. Een kwartier voor tijd kwam dan voor Sporting Heerlen de verlossing.  Hierbij dan wél met hulp van de scheidsrechter. Een overduidelijke overtreding van een Sporting Heerlen speler werd door iedereen op Sportpark Varenbeuk gezien behalve de scheidsrechter.  Iedereen verwachtte dan ook een fluitsignaal maar tot ieders verbazing liet hij doorspelen en werd een speler in het 16-metergebied onderuit gehaald. Strafschop dus welke benut werd door Zaïd Akachar en de stand dus op 0-2 bracht. Neemt niet weg dat de schuld niet bij de scheidsrechter lag maar het was voor de mannen van Kevin Nowacki te veel om nog terug te knokken. Heel bepalend voor de eindfase van deze wedstrijd.     

                                                           

De komende wedstrijden zullen dan ook bepalend zijn of Heksenberg-NEC de nacompetitie kan ontlopen. Na deze nederlaag heeft Heksenberg-NEC samen met SCG uit 19 wedstrijden 18 punten vergaard en staan nu dus op een gedeelde elfde en twaalfde plaats op de ranglijst, maar wel nog 5 punten voor op KVC Oranje en 7 punten voor op Laura Hopel Com. Komend Paasweekend is er geen voetbal, maar zondag 7 april volgt de uitwedstrijd tegen Hulsberg en zondag 14 april komt FC Gulpen naar de Noord-Heerlense Varenbeuk, welke bezoekersteam afgelopen zondag koploper Scharn/Maastricht verrassend trakteerde op een 4-2 nederlaag. Voor de komende wedstrijden moet, zoals supporter Wim Wiermans opbeurend aangaf, Heksenberg-NEC toch proberen om de mouwen op te stropen en de wil om te overleven tonen. Terechte redenering toch?

Foto’s: Heksenberg-NEC 

Redactie ParkstadActueel: tekst Willy Berends en hfd/eind redacteur Callie Steijaert