Ook uit tegen Hulsberg kan Heksenberg-NEC geen winst behalen Voor de mannen van Kevin Nowacki gaan het nog lastige weken worden 

Tijdens de afgelopen paasdagen hoefde ook Heksenberg-NEC niet in actie te komen. De vrije speeldata werd dan ook gebruikt om het voetbal gebeuren even op een laag pitje te zetten. Daarom startten we, voor dit voetbal loze weekeinde, dit artikel met enige aandacht voor het jeugdige paasgebeuren bij Heksenberg-NEC. Dientengevolge was er dan ook gelegenheid om op paaszaterdag aandacht te schenken aan het zoeken van de verstopte paaseieren voor de jeugdigen van Heksenberg-NEC op de accommodatie de Varenbeuk. Het werd met de paashaas een leuk en gezellig paasgebeuren waar ook de grotere aanwezige voetballers plezier aan beleefde. Na afloop werden de gevonden eitjes geteld. Hierbij bleek dat Milena van Dijk de meeste eitjes gevonden had, 2e werd Isa Farinacio en Tess Langen legde beslag op de 3e plaats. Bovendien vond Wynn Spork ook nog het gouden ei. Natuurlijk ontbrak een felicitatie voor de succesvolle winnaars niet.

Maar na de Paasdagen werd het voetbal bij Heksenberg-NEC weer opgenomen. En moest er weer hard gewerkt worden met betrekking tot de uitwedstrijd tegen SV Hulsberg op haar sportpark aan de Mesweg. Gezien de situatie op de ranglijst in de Derde klasse A voor Heksenberg-NEC van groot belang om met een goed resultaat naar Heerlen-Noord terug te keren. Er zat bij de mannen van Kevin Nowacki in hun achterhoofd ook nog de met 1-0 verloren thuiswedstrijd op Sportpark De Varenbeuk. Enige revanche zou zeker niet misstaan.

Maar zoals vaker het geval, hoewel de wil hiertoe aanwezig is, lukt het niet altijd genoemde revanchegedachten ook daadwerkelijk tot een goed einde te brengen. Zo ook dus afgelopen zondag helaas voor Heksenberg-NEC in Hulsberg. Hiertoe is dan ook het gegeven als je tegen een medekandidaat voor de nacompetitie om de punten moet vechten begint het met de mouwen op te stropen. Kun je dit niet dan wordt het héél lastig voor de mannen van Kevin Nowacki.

Hulsberg kon daar tegenover óók niet bekoren en vlak voor rust kwamen zij vrij onverwacht door Sem Ottenheijm op een 1-0 voorsprong. Heksenberg-NEC was ook tot dat moment maar sporadisch écht gevaarlijk geweest voor het doel van Hulsberg. Een euvel dat helaas al vele wedstrijden ten grondslag ligt. Aan inzet ontbreekt het niet maar het zelfvertrouwen is binnen het elftal wel erg ver te zoeken.                                                                                                     

In de tweede helft kwam Heksenberg-NEC beter naar voren en creëerde men enkele kleine kansen. In een scrimmage voor het doel van Hulsberg viel plotsklaps de gelijkmaker. Niemand kon goed zien wie gescoord had maar volgens insiders werd door Jasper Braad     (of was het toch Brain Schachtschneider) de 1-1 aangetekend. Op jacht naar de overwinning trok Heksenberg-NEC richting Hulsberg doel maar vergat hierbij wel dat Hulsberg hierdoor meer ruimte kreeg in hun counters. Diverse goede kansen van Hulsberg werden door hun zelf om zeep geholpen en het was een kwestie van tijd dat Hulsberg zou scoren. Een kwartier voor tijd was het dan ook raak en scoorde Fabrice Houtvast de 2-1. Voor Heksenberg-NEC werd het zoveelste verlies bijgeschreven.

Heksenberg-NEC, telt na deze nederlaag toch nog 4 punten voorsprong op KVC Oranje en 6 punten op Laura Hopel Combinatie. Genoemde twee teams staan immers op de twee onderste plaatsen op de ranglijst met betrekking tot evt. directe degradatie. Voor evt. spelen in de nacompetitie heeft Heksenberg-NEC samen met SCG 18 punten op de 12e en 11e plek en op de 9e en 10e plaats staan nu Hulsberg 25 punten en Leonidas 24 punten.  

 

As zondag speelt Heksenberg-NEC thuis tegen FC Gulpen die de laatste weken goed op dreef is. Belangrijk blijft dat de mannen van Kevin Nowacki er in blijven geloven en daarbij helpt maar één ding; WINNEN

Voetbal archieffoto’s en winnaars paaseieren zoeken gemaakt door Heksenberg-NEC

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur: Callie Steijaert i.s.m. Willy Berends