Spits met veel scorend vermogen terug bij KVC Oranje Mel Angerer: ,,Voelt als thuiskomen”

KVC Oranje is blij weer een nieuwe aanwinst te mogen presenteren. Deze keer gaat het om Mel Angerer (26), een bekende uit een succesvolle periode, een speler ook die de club, net als in het verleden, aan de nodige doelpunten kan gaan helpen. Mel keert terug na een ook mooie periode bij RKHBS.

Privé

Mel Angerer is 26 jaar en woont samen met zijn vriendin Maaike Smeets. Beroepsmatig is hij actief bij Bufkes in Sittard, in de zaak van zijn schoonbroer die hij helpt met de alledaagse bezigheden. Een tijdje geleden rondde hij de studie junior accountmanager af aan MBO Arcus College.

Voetbal

Het domein van Mel Angerer binnen de lijnen is in principe de spitspositie. Maar ook als linksbuiten kan hij aardig uit de voeten. Hij begon met voetbal bij Haanrade, hij was amper 4 jaar oud. Daarna volgden Schaesberg en Bekkerveld. Bij die laatste club maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal, destijds uitkomend in de hoofdklasse. De trainer die hem die kans gaf heet Dominique Vergoossen. Via UOW’02 en opnieuw Bekkerveld ging het in 2018 voor het eerst richting KVC Oranje. Naar Kerkrade dus, een keuze die hij ook in het zaalvoetbal maakte. Daar ging hij Fortuna’71 versterken.

Kampioen en scoren

Met KVC Oranje kende Mel een succesvolle periode. In het seizoen 2018-2019 werden hij en zijn kompanen onder leiding van trainer Paul van Putten kampioen in 4B. Er werd dat seizoen slechts één wedstrijd verloren, op bezoek bij RKHBS, met 4-1. Mel scoorde volgens de annalen van KVC Oranje in competitieverband 12 keer en in bekerduels was hij 6 keer trefzeker. Chris Frauenrath trof in diezelfde competitie 14 keer doel, in de beker 1 maal. 

Kennelijk had RKHBS indruk gemaakt op onze terugkeerder, want in 2020 trok Mel naar Heerlerbaan. Daarover zegt hij: ,,Tim Blättler en Rodney Klinkenberg kwamen naar oranje-wit. Voor mij was dat het moment om elders mijn talenten ten toon te gaan spreiden en te laten zien wat ik in mijn mars heb. Is niet gek gegaan trouwens want bij RKHBS vond ik in één jaar 29 keer het vijandelijke net. Kampioen werden we niet, maar we haalden in afgelopen zomer wel de finale van de nacompetitie, tegen RKHSV. Helaas verloren we die met 2-0.”

Terug naar KVC Oranje

Nu keert de productieve spits dus terug naar Bleijerheide. We vragen naar het waarom. Mel reageert: ,,Ik heb het gevoel dat ik nog iets af te maken heb. Ik heb al verteld waarom ik destijds ben vertrokken. Nu is er weer een andere situatie waarin ik hoop te kunnen bewijzen dat ik nog van veel waarde ben voor KVC Oranje. Ik heb goede herinneringen aan mijn vorige periode bij de club en mag wel zeggen dat het als thuiskomen voelt.”

Verwachtingen

KVC Oranje komt volgend seizoen in de derde of vierde klasse uit. Momenteel staat men op plek die leidt tot directe degradatie. Wat verwacht Mel Angerer van de volgende voetbaljaargang? Hij: ,,Als we in de vierde klasse terecht komen, dan moeten we zonder meer voor promotie willen gaan, wellicht zelfs voor het kampioenschap. Daar wil zeker mijn bijdrage in leveren. Ik ben langzaam weer terug van een blessure en denk fit aan het seizoen te kunnen beginnen. Ik ga er zonder meer van uit dat ik dan 20 tot 25 keer kan gaan scoren.”

Nou, dat belooft, denken wij als KVC-ers en zien met hoop en vertrouwen uit naar een hernieuwde samenwerking met Mel Angerer. In de vierde klasse of misschien nog wel een trapje hoger. Die kans is nog niet verkeken.

Tekst  Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto Nathalie Vilier