Heksenberg-NEC keeper Dwayne Trags stopt tegen RKHSV cruciale strafschop en wordt terecht uitgeroepen tot “Man of the match”

In ons verslag van de op zondag 14 april jl. gespeelde wedstrijd tussen Heksenberg-NEC en FC Gulpen, welke Heksenberg-NEC knap wist te winnen, werd aangegeven dat de volgende wedstrijd op zondag 21 april in Heugem-Randwijck gespeeld moest worden tegen RKHSV. Genoemde ploeg was in de Derde klasse A op dat moment een gedegen zijnde middenmoter. Dus zou Heksenberg-NEC zeker op het terrein aan de Gronsvelderweg geen gemakkelijke wedstrijd tegemoet gaan. Maar als de mannen van trainer Kevin Nowacki, deze en andere nog te spelen wedstrijden, met dezelfde instelling als tegen Gulpen het veld in zouden gaan dan zou er meer inzitten als te vrezen voor de nacompetitie.

En zie, genoemde instelling was ook tegen RKHVS zeker van toepassing. In de eerste helft speelde Heksenberg-NEC een tactiek die goed uitpakte. Dit ondanks het gegeven dat het initiatief aan de Heugemse ploeg werd gegeven. Maar daartegenover waren de uitvallen van Heksenberg-NEC als messcherp te omschrijven. Minpunt hierbij waren helaas dat zeker vier dikke kansen onnodig om zeep geholpen werden. Bovendien was de lat, bij een kopbal van Kilian Yacoub, een sta in de weg.

De mannen van Kevin Nowacki hadden de wedstrijd aardig onder controle en gaven ook de tweede helft vrij weinig weg. In de 75ste minuut werd er eindelijk gescoord. Door goed doorzetten van Boyd Joosten zette hij Cliff Pötgens vrij voor de doelman van RKHSV en passeerde hem vakkundig en 0-1 was eindelijk een feit. RKHSV drong wel aan richting het doel van Heksenberg-NEC maar écht gevaarlijk kon men ook niet worden. In de blessuretijd kreeg RKHSV een vrije trap geschonken van de overigens goed leidende scheidsrechter.

In een scrimmage voor het doel van Dwayne Trags nam, in de 4e minuut van de naspeeltijd, een speler van Heksenberg-NEC de bal ineens in zijn handen in de veronderstelling dat er gefloten zou zijn. Mispoes en dus strafschop. Voor RKHVS de gelegenheid om op gelijke voet te komen om alsnog een 1-1 punten verdeling te bewerkstelligen. Maar Heksenberg-NEC keeper Dwayne Trags dacht daar anders over. Hij stopte deze strafschop vakkundig door de goede hoek te kiezen en werd hierdoor “Man of the match”. Wellicht dat hij in zijn onderbewuste gedachte een parallel trok met zijn opa Jacob Trags die in het verre verleden ook een verdienstelijke keeper is geweest. Eind goed, al goed, want dank zij de gestopte strafschop gingen de 3 punten mee naar Heerlen-Noord. Deze behaalde uitoverwinning bij RKHSV in Heugem (Maastricht) was dan ook meer dan terecht te noemen. De fijne overwinning kwam dan ook mooi op tijd.

Heksenberg-NEC staat op de ranglijst op de 11e plaats heeft nu uit 22 wedstrijden 24 punten. Daaronder volgen SCG met 18 punten, KVC Oranje met 14 punten en Laura Hopel Combinatie met 12 punten. Zondag 28 april speelt Heksenberg-NEC thuis tegen wederom een Maastrichtse voetbalploeg en wel Scharn. Ook nu blijft de credo om de punten op Sportpark Varenbeuk te houden Dus moet er weer vol aan de bak gegaan moeten worden. Zeker met in het achterhoofd om te blijven strijden voor een plek boven de na-competitielijn.

Foto-logo: Heksenberg-NEC

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert i.s.m. Willy Berends