RONDLEIDINGENSEIZOEN 2024 NAVO-HOOFDKWARTIER BRUNSSUM GESTART

On April 18, 2024 LCol Bartholomeus Bams conducts a tour regarding the history of JFC Brunnsum in Brunssum, the Netherlands.
Please credit Military Public Affairs, Allied Joint Force Command Brunssum © 2024 NATO-OTAN

Het rondleidingenseizoen is op zondag 21 april 2024 gestart op de NAVO-basis in Brunssum. Meer dan 25 personen namen deel aan de eerste rondleiding van dit jaar. De basis is dan, na aanmelding, publiekelijk toegankelijk, ook voor rolstoel-/rollatorgebruikers. Dit jaar volgen er nog vijf rondleidingen.

On April 18, 2024 LCol Bartholomeus Bams conducts a tour regarding the history of JFC Brunnsum in Brunssum, the Netherlands.
Please credit Military Public Affairs, Allied Joint Force Command Brunssum
© 2024 NATO-OTAN

Tijdens de rondleiding ontvangt het publiek een presentatie (+90 min) en een rondleiding (+1,5km) over de basis onder leiding van een militaire gids. Er worden onderwerpen behandeld zoals: de mijngeschiedenis, de (sociaal-)economische ontwikkeling van het mijngebied, de NAVO en het NAVO-hoofdkwartier Joint Force Command Brunssum (JFCBS). Maar ook de militiare bevrijding van Brunssum en hoe ziet JFCBS eruit, wat doet het en hoe is men hier in Brunssum terecht gekomen. Een ware clifhanger is het verhaal over de invloed van de Vietnamoorlog op Brunssum en omgeving.

Er vinden nog rondleidingen plaats op de zondagen: 26 mei, 30 juni, 25 augustus, 29 september en 27 oktober. Het bezoek aan de basis begint om 09.30u en duurt drie uur tot 12.30u. Deelnemers dienen 12 jaar of ouder te zijn en in staat te zijn een rustig wandeltempo te kunnen lopen. Per rondleiding worden er maximaal 30 personen toegelaten.

Aanmelden

Stuur een mail naar pao@jfcbs.nato.int. U hoeft zich slechts een keer aan te melden.

De aanmelding per mail dient het volgende te bevatten:

  • Vermeld in de onderwerpregel ‘Sunday Tour’.
  • Vermeld van iedere bezoeker voor- en achternaam, geboorteplaats -en datum.

U kunt een voorkeur voor een bezoekdatum aangegeven.

Toestemming

Let op: het aanmelden betekent niet automatisch dat u kunt deelnemen. U ontvangt van ons een mail met toegangstoestemming ongeveer een week voorafgaand aan de zondagrondleiding.

Ontvangt u geen mail met toegangstoestemming? Helaas, vanwege plaatsgebrek bent u er dit keer dan niet bij. Wij schuiven u dan automatisch door naar een van de volgende bezoekersdagen en nemen bijtijds met u contact op.