Viering Koningsdag Heerlerheide weer een geslaagd oranje getint evenement. Bezoek Heerlens burgemeester Roel Wever zeer gewaardeerd op “Gen Heij”

Afgelopen zaterdag 27 april jl. vierde Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander zijn 57e verjaardag. Voor de jarige Koning eigenlijk een driedubbele feestelijke aangelegenheid omdat hij ook nog eens 11 jaar Koning der Nederlanden is en dit jaar 2024 tevens ook 22 jaar gehuwd is met zijn Koningin Maxima. De verjaardag van Koning Willem Alexander werd dit jaar gehouden in het Drentse Emmen. Maar liefst 30.000 bezoekers droegen er zorg voor dat de gaststad Emmen, welke ook aangeduid wordt als de Vlinderstad, een en al een feestelijk gebeuren was. Emmen, o.l.v. burgemeester Eric van Oosterhout, liet voorafgaande aan Koningsdag weten dat er hard met elkaar aan gewerkt was om er een prachtig feest van te maken. Dat dit gelukt was mocht overduidelijk blijken.

Traditiegetrouw werd Koningsdag 2024 ook overal in het land feestelijk gevierd met veel vrijmarkten optredens etc. Ook de gemeente Heerlen bleef uiteraard niet achter met genoemde feestvieringen in het centrum/Pancratiusplein en in de wijken. Vrijdag 26 april werden 12 Heerlenaren door burgemeester Roel Wever verrast met een Koninklijke Onderscheiding (zie ook groot artikel op deze dag in ParkstadActueel). In de wijk Heksenberg ging het Koningsfeest op vrijdag 26 april al van start. Dit middels een gezellig en op Oranjebasis sfeervol verlopen Oranjeconcert door Harmonie St Gerardus in Gemeenschapshuis Heksenberg.

In Heerlerheide- centrum verliep Koningsdag als vanouds ook weer prima. Dit uiteraard met dank aan de organisatie t.w. Oranjecomité Heerlerheide i.s.m. Winkeliersvereniging Heerlerheide en Stichting Wijkbeheer Carisven. Samen met alle bezoekers (waaronder burgemeester Roel Wever, welke bezoek zeer gewaardeerd werd) en dat waren er heel wat, droegen zij van 11.00 tot 17.00 uur zorg dat het een gezellige viering van Koningsdag werd met gelukkig goede weersomstandigheden. Op het Corneliusplein en gedeeltelijk Wannerstraat was het, middels de gehouden lucratieve vrijmarkt met rond 45 kramen, hoogtij geblazen. Kenmerkend voor deze vrijmarkt was dan ook, dat voor jong en oud, een diversiteit aan vrijmarktspullen werden aangeboden.

Bovendien was voor de mooiste versierde kraam een cadeaubon a raison van 25 euro te winnen, welke cadeaubon beschikbaar was gesteld door de Winkeliers Vereniging Heerlerheide (BIZ). Natuurlijk waren er, vooral dan ook voor de kinderen, enkele leuke attracties voorhanden met de toevoeging van gratis oranje popcorn. Muziek ontbrak uiteraard, middels een discjockey, uiteraard niet

Foto ANP: Koningspaar in Emmen

Redactie ParkstadActueel: foto’s en tekst hfd/eindredacteur Callie Steijaert