De eerste Superbike punten voor Merckelbagh

Heerlen – Na de teleurstellende openingswedstrijd in het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM) Superbikes heeft Milan Merckelbagh zich herpakt. Op het circuit van Oscherleben wist de BMW-rijder zijn eerste punten van het seizoen te scoren. Beide races werden gewonnen door Ilya Mikhalchik. De schade van de eerste wedstrijd op de Sachsenring was hersteld en het Limburgse team ging dan ook met vertrouwen naar deze wedstrijd. De trainingen verliepen goed maar door een foutje met de banden was de startplaats minder goed dan verdiend. Vanaf de 18e startpositie moest de student beide races vertrekken.

De eerste start was goed en er werden direct twee plaatsen goed gemaakt. Het duurde echter even voordat Milan het juiste tempo te pakken had op het 3,667 kilometer lange circuit. Later ging beter en beter waardoor Milan aan het wiel komt van de Federico Caricasulo. Na het even bekeken te hebben zet de 23-jarige coureur de aanval in bij bocht 2. De Italiaan gooit de deur echter dicht waarna beide elkaar raken en ten val komen. Omdat Caricasulo na de val tegen de motor trapt geeft Milan hem een duw wat door de wedstrijdleiding wordt gezien. Hiervoor ontvangt hij een “long lap penalty” voor de tweede race.

Die tweede race begint heel goed en vanaf de eerste doorkomst zit Milan in de punten. Er volgt een mooi duel met Luca Grunwald waardoor beide wat afstand nemen van de achtervolgers. Aangekomen op de twaalfde plaats besluit Milan de penalty te inkasseren waardoor hij zo’n drie seconden verliest op zijn voorgangers. Milan weet het juist tempo snel terug te vinden en in de laatste ronde wordt de aansluiting gevonden bij Vladimir Leonov. Wanneer Milan een gaatje ziet gaat hij ervoor en met succes want dankzij deze actie weet Milan als elfde over de finish te komen. Daarmee verzekerd hij zich van zijn eerste punten in het IDM Superbikes.

Milan Merckelbagh:

“Super blij met dit resultaat vooral na een moeilijke start. Ik voelde mij sterk genoeg om aanvallend te rijden.”

Volgende keer:

Voor de derde IDM wedstrijd reist In den Hof Racing in het weekend van 22-23 juni naar Most in Tsjechie. Op 15 juni gaat het IDC gaat verder op het TT Circuit van Assen. Komend weekend zal Milan echter in de actie komen op het circuit Spa Francorchamps waar een FIM Endurance World Championship wedstrijd zal worden verreden.

Uitslag IDM #2; Oschersleben, D:
Race1
1. Ilya Mikhalchik Oek BMW
2. Florian Alt D Honda
3. Bálint Kovacs Hon BMW
4. Jan-Ole Jahnig D BMW
5. Hannes Soomer D BMW
DNF. Milan Merckelbagh NL BMW

Race2
1. Ilya Mikhalchik Oek BMW
2. Florian Alt D Honda
3. Bálint Kovacs Hon BMW
4. Toni Finsterbusch D BMW
5. Leandro Mercado Arg Kawasaki
11. Milan Merckelbagh NL BMW

Tussenstand IDM Superbikes:
1. Florian Alt D Honda 70
2. Ilya Mikhalchik Oek BMW 68
3. Lorenzo Zanetti I Ducati 56
4. Patrick Hobelsberger D BMW 51
5. Toni Finsterbusch D BMW 50
19. Milan Merckelbagh NL BMW 5

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: In den Hof Racing