SCHUNCK Academy nodigt je uit voor een bijzondere muzikale showcase op zondag 16 juli 2024, van 12:30 tot 14:00 uur, in de Nieuwe Nor in Heerlen. Dit evenement markeert de afsluiting van het opleidingsjaar, waarbij cursisten hun muzikale talenten in een intieme setting zullen presenteren.
Over SCHUNCK Academy
SCHUNCK Academy biedt twee opleidingsprogramma’s aan voor aspirant-muzikanten en zangers: de Vooropleiding Muziek en MusicLAB. Deze programma’s zijn bedoeld voor degenen die een professionele toekomst in de muziek ambiëren. Onder begeleiding van ervaren SCHUNCK-coaches hebben de tien cursisten dit seizoen hun vaardigheden verder ontwikkeld door middel van optredens op diverse locaties, workshops in presentatietechnieken en songwriting, en bezoeken aan het Conservatorium in Maastricht en het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
De Showcase
Tijdens de showcase in de Nieuwe Nor zullen de cursisten zowel solo als in groepsverband optreden. De Nieuwe Nor staat bekend als een levendig platform voor de vernieuwing en beleving van populaire cultuur in Parkstad. De divers samengestelde band bestaat uit een drummer, een bassist, twee gitaristen, een ukelelespeler, een pianist, een violist en twee zangeressen. Deze unieke combinatie van instrumentalisten belooft een rijke variëteit aan muziekstijlen en sferen, van intiem en zacht tot krachtig en groots, en van elektrisch tot akoestisch.
Het programma omvat iconische nummers zoals ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ’21st Century Schizoid Man’ van King Crimson, ‘Pathétique’ van Beethoven, ‘Dean Town’ van Vulfpeck en ‘Georgia On My Mind’ van Ray Charles. Daarnaast zullen ook nummers van artiesten als Jamiroquai, Adele, Evita, Sara Bareilles, Rage Against The Machine, Linkin Park en Evanescence ten gehore worden gebracht.
Praktische Informatie
Het optreden vindt plaats op zondag 16 juli 2024 van 12:30 tot 14:00 uur in de Nieuwe Nor, Heerlen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van SCHUNCK en kosten € 5,-, inclusief consumptie.