Bij Cultureel Centrum de Brikke Oave is maandagavond een bijeenkomst van Clintel gecanceld, waarin de film “Climate the movie (the cold truth)”  zou worden getoond met aansluitend een lezing met debat.

Dit leidde tot een aantal vragen vanuit de organisatie, nadat eerst Lumière het had gecanceld. Echter om andere redenen, n.l. vanwege een demonstratie tegen de vertoning van een pro-Israëlische film. Dit risico wilde het filmhuis niet opnieuw nemen.

Voor filmhuis De Spiegel in Heerlen was het te kort dag en daardoor niet praktisch om het daar te laten plaatsvinden.

Zoals bij elk evenement is het de eerste taak van Gemeente Brunssum om de veiligheid te garanderen. Die vraag werd weer neergelegd bij de politie. Er was geen reden voor de politie om te denken dat dat in het geding was.
Gemeente Brunssum wil echter niet dat de indruk zou bestaan, dit initiatief te ondersteunen en wil niet geassocieerd worden met de inhoud van de film.

De uitbater van De Brikke Oave werd verzocht door een gemeenteambtenaar om het niet te laten doorgaan in opdracht van de burgemeester.

“Wij zijn niet gebonden aan een politieke partij maar een denktank van wetenschappers en willen de eenzijdige info een andere kant laten zien over de Global Warming.
We hebben alle fractievoorzitters gemaild wat er aan de hand is en of ze om opheldering willen vragen aan B+W.
Is het kies dat een burgemeester invloed heeft op wat er wordt gedraaid in een cultureel centrum? Hiermee in de kiem smorend een lezing over de klimaatperikelen en een openbaar debat?” Aldus de woordvoerder van Clintel.

Kitina Bless,  11-6-2024🖊