Roda JC Kerkrade heeft Nathan Markelo aangetrokken. De rechtsback komt transfervrij over van Fortuna Sittard en tekent een contract tot medio 2026 met de optie voor nog één seizoen. Markelo speelde vanaf medio 2012 in de jeugd van FC Volendam om in 2017 de stap naar het
Engelse Everton FC te maken. “Ik was achttien jaar oud toen ik naar Engeland vertrok. In drie seizoenen heb ik bijna 60 wedstrijden in de U23 van Everton FC mogen spelen. Een periode waarin ik veel geleerd heb.” Na drie seizoen bij Everton FC werd Markelo verhuurd aan FC Twente. Voor de club uit Enschede kwam de rechtsback 13 keer in actie in de Eredivisie. “Na mijn verhuurperiode bij FC Twente ben ik via Jong PSV en Excelsior bij Fortuna Sittard terecht gekomen. Vorig seizoen heb ik niet zoveel minuten gemaakt als de bedoeling waren. Dit seizoen ga
ik er alles aan doen om zoveel mogelijk te spelen.” Is Markelo duidelijk in zijn doelstelling. In totaal speelde Markelo 62 wedstrijden in het betaald voetbal. Daarnaast is hij ook international van Curaçao. De verdediger speelde 11 keer voor zijn land. Tot scoren kwam hij nog niet. Wel droeg
hij al eens de aanvoerdersband. Rob Servais is blij met het type speler dat hij heeft kunnen toevoegen: “Nathan beschikt over alle voorwaarden om uit te groeien tot een complete back. Ook bij hem denken wij onbenutte potentie te kunnen aanboren.”

Welkom en heel veel succes, Nathan!