Gezellige Corneliusmarkt Heerlerheide wederom geslaagd

Wat was het afgelopen zondag 14 juli weer een gezellige en sfeervolle aangelegenheid in het centrum Heerlerheide, inclusief voor de ondernemers van belang zijnde koopzondag. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want het betrof op deze tweede zondag van de maand juli plaats vindende overbekende Corneliusmarkt. Genoemde markt, vernoemd naar de parochiepatroon St. Cornelius Heerlerheide staat al vele jaren te boek en met stip als een smaakvol en heel aantrekkelijk evenement op de activiteitenkalender. Om precies te zijn nu al weer 22 jaar geleden. Begonnen werd destijds op de Gravenstraat met de organisatie van een rommelmarkt/braderie. Deze eerste organisatie genoot veel waardering en dientengevolge dan ook een stimulans voor de buurtbewoners om er een jaarlijks evenement van te maken. Ieder jaar weer werd zorg gedragen dat het aantrekkelijk was om naar Heerlerheide te komen met als doelstelling om er voor heel Heerlerheide een volwaardig evenement van te maken. Dat dit de afgelopen 22 jaar (met uitzondering van de Coronaperiode) gelukt is mag dan ook overduidelijk blijken. Deze duidelijkheid vertaalde zich dan ook ieder jaar weer in de aanwezigheid van vele bezoekers van heinde en verre.

Zo ook dus weer afgelopen zondag 14 juli en zeker tot tevredenheid van de organisatie o.l.v. organisator pur sang te weten Marcel Lucassen en bijgestaan door Winkelcentrum Heerlerheide (BIZ), Stichting Wijkbeheer Carisven en Ondernemersfonds Heerlen. Dit in tegenstelling tot 2023 toen in de namiddag, door opkomend slechter weer, de Corneliusmarkt helaas stop gezet moest worden. Gelukkig was het dit jaar 2024 niet het geval want het was prima weer. Reden te over dus voor vele bezoekers om dit lucratief evenement met een bezoek te vereren en was er dan ook sprake van een happening. De bezoekers konden immers naar hartenlust flaneren langs de opgestelde marktkramen. Deze boden immers een diversiteit aan marktspullen, zodat er ruimschoots een keuze gemaakt kon worden om in het bezit te komen van marktspullen die de bezoeker graag wilde hebben.

Maar de Corneliusmarkt zou niet een optimale Corneliusmarkt zijn als bovendien ook geen aandacht zou zijn voor de kinderen. Zij kwamen dan ook volop aan hun trekken middels voor hen een aantal opgestelde speelattributen zoals Power Bungee Jump, eendjesspel en carrousel, terwijl ook de suikerspin niet ontbrak. Uiteraard was dit jaar vanzelfsprekend ook het geval inzake het muzikaal entertainmentgebeuren en aangekondigd als muziekspektakel. Ook dit werd terecht als opperbest en gezellig ervaren. welke zich als vanouds, afspeelde op het Corneliusplein. Er waren dan ook in de smaak vallende optredens van Ladies Firts –Live on stage en natuurlijk ook de topband Tiroler Ohne Berge (TOB). Voor deze optredens was dan ook behoorlijke belangstelling met als opmerkelijk gegeven dat er heel wat ouderen in rolstoel op scootmobiel genoten van dit muzikale gedeelte van de Corneliusmarkt. Geweldig toch. Kortom, de Corneliusmarkt 2024 was wederom geslaagd en dan rest er maar een remedie en wel op naar de volgende Corneliusmarkt 2025 in Heerlerheide..

Redactie ParkstadActueel: tekst en foto’s hfd/eind redacteur; Callie Steijaert