Zondagmiddag om 14:30 uur werd er afgetrapt tussen eersteklasser SC Susteren en tweedeklasser Veritas 1. De thuisploeg uit Susteren moest winnen om verder te bekeren en was dan ook de favoriet in deze wedstrijd.

1e helft

De eerste 20 minuten ging de wedstrijd alle kanten op; beide ploegen kregen niet direct grip op elkaar. Kort hierna kreeg Susteren wel steeds meer grip op de wedstrijd en wist dit ook meteen om te buigen in een voorsprong. Lars Toonen ging zijn tegenstander makkelijk voorbij en gaf een voorzet op spits Randy Grens, die de 1-0 binnenkopte. Kort daarna zorgde R. Grens direct voor een comfortabelere voorsprong, nadat hij er als de kippen bij was na een afgeslagen bal en de rebound binnenschoot. Na een simpel gegeven penalty kwam Veritas iets terug in de wedstrijd. In de 45e minuut wist nummer 20 de strafschop stijf in de kruising te schieten.

2e helft

SC Susteren schoot echter direct uit de startblokken en vergrootte de voorsprong opnieuw met een marge van 2. De doelpuntenmaker aan Susterse zijde was de rechtsbuiten Tom Houps. Dezezelfde T. Houps versierde een penalty, die de net ingevallen spits Wout Rutten wist te benutten. Na 68 minuten was de wedstrijd in principe al beslist met een 4-1 tussenstand. W. Rutten deed er nog een schepje bovenop na een prachtige voorzet vanuit Susterse zijde. Uiteindelijk wint de 1e klasser ruim van Veritas, die in de tweede helft vrijwel kansloos was.

Eindstand: SC Susteren – Veritas [5 – 1]