wereld-van-wetenschap

Wetenschap is overal om ons heen en speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven, vaak zonder dat we het direct doorhebben. Het kan ons verwonderen, inspireren en nieuwe inzichten bieden. Heb je je wel eens afgevraagd hoe de wereld van wetenschap werkt?

Op 5 en 6 oktober 2024 zetten Open Universiteit, Discovery Museum en Filmhuis De Spiegel gezamenlijk een spraakmakend programma neer dat je kennis zal verrijken. Tijdens het Weekend van Wetenschap kun je je onderdompelen in de fascinerende wereld van wetenschap en techniek.

Wat je kunt verwachten bij Discovery Museum

Verken in Expeditie de invloed van wetenschap en techniek op je dagelijks leven via een interactieve tentoonstelling. Bewonder in de Schatkamer unieke topstukken uit de museumcollectie en laat je verrassen. Reis door de geschiedenis van ontdekkingen in Tijdreis en beleef de evolutie van wetenschap en techniek. Geniet van een spectaculaire show in het Science Theater, waar wetenschap tot leven komt. Zet je handen aan het werk in de Science Labs en experimenteer zelf. Vind antwoorden op je wetenschappelijke vragen bij Zeker Weten?! en prikkel je nieuwsgierigheid.

Mis deze kans niet om je wetenschappelijke horizon te verbreden en nieuwe ontdekkingen te doen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen tijdens het Weekend van Wetenschap!

 

 

Bron: Discovery Museum

Lees meer over evenementen in de omgeving van Parkstad