28 september 2024
Valkenburg aan de Geul staat in oktober opnieuw volledig in het teken van de Valkenburgse Bokkenweken. De 9e editie van dit unieke evenement herleeft de rijke bokkenhistorie en cultuur van de streek. De maand zit vol met sfeervolle activiteiten, variërend van de feestelijke opening met de ‘Bokkenparade’, ‘Bok, Bier & Bites’, tot spannende activiteiten zoals ‘Bok ’n W’een’ en de mysterieuze ‘Carpe Noctem’. Daarnaast ontbreken ook vaste tradities zoals de ‘Bokkemèrt, Bokkengeheimen, Bökskes en Geitjes’ en ‘Bok ’n Blues’ dit jaar niet.

Feestelijke opening met de Bokkenparade

De Valkenburgse Bokkenweken worden op zondag 6 oktober officieel geopend. Om 14.00 uur wordt het eerste vaatje bokbier feestelijk Valkenburg binnengereden met paard en wagen, begeleid door Valkenburgse schutterijen, harmonieën en fanfares. Vervolgens trekt de stoet door de straten van Valkenburg aan de Geul, en om 15.00 uur vindt de officiële opening plaats op het Theodoor Dorrenplein.

Bok, Bier & Bites

Tijdens de Bokkenweken wordt het Grendelplein omgetoverd tot dé plek voor bockbierliefhebbers. Hier bieden vijf gezellige horecagelegenheden vijf heerlijke bockbieren aan, waaronder het bijzondere Nicolaas Delahaye Dubbelbock en Haokeman Bock. Daarnaast zijn er voor slechts € 2,50 ook bijpassende bites te proeven.

Carpe Noctem – Ontsnap aan de Bokkenrijders

Eén van de hoogtepunten dit jaar is zonder twijfel de nieuwe escaperoom ‘Carpe Noctem’ van Mystery House. Hierin worden spelers teruggebracht naar het jaar 1762, waarbij duistere bokkenrijders de streek onveilig maken. De vraag rijst: wie is te vertrouwen en wie niet? Misschien wel één van je medespelers?

Uitgebreid programma

Gedurende de hele maand oktober zijn er diverse muzikale en familieactiviteiten te beleven in Valkenburg. Dit jaar breidt ‘Bok ’n Blues’ zelfs uit naar 11 locaties. Met een goed glas bokbier en een lekker hapje in de hand, beleeft u de Valkenburgse Bokkenweken op hun best. Voor meer informatie over het programma, kijk op www.valkenburgsebokkenweken.nl.

 

Bron: Visit Zuid-Limburg

Meer lezen over de uitagenda.