Het Women Committee van Copa and Cogeca heeft de Ierse pluimveehoudster Margaret Farrely uitgeroepen tot meest innovatieve boerin van Europa. LLTB-lid Corine Fleuren uit Baarlo was als enige Nederlandse genomineerd in de top vijf van de meest innovatieve agrarische onderneemsters van Europa, naast ondernemers uit Ierland, Hongarije, Italië en Zweden.

Het was de vierde keer dat EU-koepel van landbouworganisaties COPA de European Innovation Award for Women Farmers organiseerde. Het thema dit jaar: Women farmers as drivers of innovation and green growth in the European Union.

Minitree

LLTB-lid Corine Fleuren viel bij de jury op vanwege haar innovatieve product de Minitree. Fleuren speelde al vroeg in op de trend dat mensen hun eigen voedsel willen produceren. Met dit boompje zorgt zij dat mensen met minder woonruimte toch een appel-, kersen- of perenboompje kunnen onderhouden, waarvan ze zelf heerlijke vruchten kunnen oogsten. Jaarlijks verkoopt ze 10.000 minitrees in binnen- en buitenland. Naast de omvang van de boompjes is het onderhoud een innovatief aspect, want dat is er nauwelijks. De boompjes hoeven niet te worden gesnoeid of bespoten. Daarbij werkt Fleuren nog aan speciale voeding die precies is afgestemd op de boompjes en de tijd van het jaar.

‘Ik ben hartstikke trots’, zegt Fleuren, net terug uit Brussel. ‘Ik heb dan niet gewonnen, maar het was een heel inspirerende ervaring’, laat ze met veel voldoening weten. Ook de LLTB-voorzitter Léon Faassen is trots. ‘Een innovatieve Limburgse ondernemer die tot de top vijf behoort van Europa, maar daarnaast ook gewoon boerin is. Geweldig, ik ben trots op Corine’, aldus Faassen.

Innovation Award

De award heeft tot doel innovatieve activiteiten en projecten, geïnitieerd en uitgevoerd door Europese vrouwelijke onderneemsters in de agrarische sector te belichten. Daarbij ligt de focus op hun capaciteit en vermogen tot het vinden en komen van nieuwe oplossingen in relatie tot veranderingen in deze dynamische wereld en hun rol die zij thans en in de toekomst hierbij (kunnen) spelen. De genomineerden waren gekozen op skills als innovatieve kennis en toepassing ervan, nieuwe vormen van technologie in de agrarische sector, innovatieve kennisdeling, de duurzaamheid van het innovatieve project, de economische gevolgen van de projecten en de communicatie methoden die gebruikt zijn/worden.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole Alberts, via nalberts@lltb.nl.

Foto LLTB

 

Geef een reactie