Hoofdmenu

Jennifer 1e  (Bor) jeugdprinses in Sjpasseberg/Heksenberg  

Leuke en gezellige middag kenmerkte haar proclamatie gebeuren

Het was afgelopen zondagmiddag, onder auspiciën van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”, weer een leuke en gezellige jeugdige proclamatiemiddag in het Sjpashoes (Gemeenschapshuis) Sjpasseberg/Heksenberg. Hier vond immers de uitroeping, installatie en proclamatie plaats van de nieuwe jeugdprinses 2018. Behalve uiteraard de “Verein” met hun verleden week uitgeroepen grote prins Jarmo 1 (Mengelers) met aan zijn zijde zwager adjudant en oud-jubileumprins Brian Janssen, was het Sjpashoes gevuld met een respectabel aantal kinderen en ouders/verzorgers, waaronder ook jeugdcarnaval C.V. de Pannesjop uit Schaesbergerveld. Met zijn allen waren zij getuige van dit jeugdig gebeuren.

Vooraleer de nieuwe jeugdige prinses zich zou presenteren vond de abdicatie plaats van jeugdprins Bram 1 (Boelen) die het meer als bijzonder goed heeft gedaan. Met veel enthousiasme kweekte hij dan ook veel jeugdig “vastelaovend”-goodwil in het nu voor hem voorbij zijnde prinselijk jaar en zal als ex-jeugdprins zeker nog van zich doen spreken, want daar heeft hij een meer als beleefd talent voor.

Tot aan het belangrijke onthullingsmoment zorgde DJ Jan van Wijnen voor de nodige muzikale stemming. Uiteindelijk was het zover dat een heksenhuisje voor het podium werd geplaatst waarin of een jeugdprinses of jeugdprins plaats had genomen. O.l.v. president Ton van Schaaik werd vervolgens in een countdownschema afgeteld en bij O presenteerde zich spontaan met heel twinkelende tevreden oogjes de nieuwe jeugdprinses van Sjpasseberg-Heksenberg t.w.de bijna 10 jarige (ze is op 25 juni jarig) Jennifer Bor. Aansluitend werd ze geinstalleerd en mocht ze haar proclamatierede uitspreken, om vervolgens haar eerste “plichtplegingen” te doen met bloemen en onderscheidingen aan haar ouders en familie. Natuurlijk ontbrak een eerste dansje met opa uiteraard niet. Kortom, de “Verein” mag weer trots zijn voor een prima kindermiddag en dat zij erin geslaagd zijn om weer een leuke jeugdprinses in hun midden te hebben.

Jeugdprinses Jennifer woont met haar ouders, Guido/Anja en grote zus Valery, op de Hermelijnstraat (Maria Christinawijk) waar ze ook geboren en getogen is. Ze zit in groep 6 van BS Gerardus Majella bij juf Renee en juf Cindy. Ze laat weten: “als het lekker weer is ben ik met mijn vriendjes en vriendinnetjes buiten om Sjpasseberg “onveilig” te maken. Ik klim graag in bomen en cross rond op mijn hove board of fiets”.

Haar hobby is streetdance, dit doet zij al 2 jaar met veel plezier samen met haar BFF Lynn. Ze knutselt en tekent graag en is veel bezig met haar I-pad. Vooral musical ly vindt ze super. Overigens viert ze carnaval, evenals polonaise lopen, al van kleins af aan. Ze beschouwt zich zelf als een feestbeest en dus zal ze samen met alle (jeugdige) Sjpassebergers tot Aswoensdag de boel op stelten zetten en jawel hoor volgens haar gaat dan, symbolisch gezien, het dak eraf.

 

Foto’s proclamatie: Callie Steijaert

 

 « (Vorig nieuwsbericht)