Film A gentle creature te zien vandaag en morgen bij filmhuis de spiegel

De sombere uitputtingsslag van een vrouw tegen een corrupt gevangenissysteem als symbool voor de Russische samenleving.

 

Russische Republiek, 2017 / 143 minuten

Regie: Sergey Loznitsa

Met: Valeriu Andriutã, Vasilina Makovtseva, Liya Akhedzhakova e.a.

In de pauze van de film wordt er wodka en augurken geserveerd. Waarom? Daarvoor moet u toch echt de film komen kijken.

 

Donderdag 25 januari / 20.00 uur   TICKETS

Vrijdag 26 januari / 20.00 uur        TICKETS

 

★★★★ NRC – “De Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa graaft met A Gentle Creature met elke scène dieper in het trauma Rusland.
★★★★ Het Parool – “Rusland is terug in een nachtmerrie, zei Sergei Loznitsa vorig jaar in deze krant over Rusland onder Poetin. A Gentle Creature is een scherpe, moedeloos makende verbeelding van deze nachtmerrie.
Awards: Gran prix BIAFF 2017

Een vrouw woont alleen aan de rand van een Russisch dorp. Ze ontvangt een pakket levensmiddelen retour dat ze verstuurd had naar haar man, die een gevangenisstraf uitzit wegens moord. Ze vindt geen uitleg waarom het pakket werd geweigerd en besluit naar de gevangenis af te reizen om te achterhalen hoe het met haar man gesteld is. Tijdens haar reis, voornamelijk per bus en trein, lijkt het alsof de film zich afspeelt in de oude Sovjet-Unie. Alleen het gebruik van mobiele telefoons herinnert ons eraan dat we in de huidige tijd zijn. Eenmaal aangekomen bij de grimmige Siberische gevangenis loopt de vrouw tegen een immense bureaucratische muur op. Een ware nachtmerrie van corruptie, vernederingen en onverschilligheid van de bewakers, personeel en de louche malafide figuren die de vrouw ontmoet. De personages in deze film met een theatraal satirische ondertoon, laten ons het Russische trauma voelen dat alleen maar kan worden verdoofd met Wodka.

A Gentle Creature is de derde speelfilm van Sergei Loznitsa (Austerlitz, In the Fog) en werd in Nederland gecoproduceerd

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie