Hoofdmenu

Feestelijke uitreiking Orde van Verdiensten harmonie St Gerardus Korps uit Heksenberg/Heerlen bestaat dit jaar maar liefst 80 jaar

 

 

Wat was het afgelopen zaterdag in het Sjpashoes (gemeenschapshuis) Heksenberg/Sjpasseberg een feestelijk gebeuren. Maar daar was dan ook alle reden toe. Op de eerste plaats betrof het de receptie ter ere van prins Jarmo l (Mengelers) en jeugdprinses Jennifer l, welke receptie zij aangeboden kregen door D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein. Urenlang was het een komen en gaan van vele bevriende kleurrijke carnavalsverenigingen uit heel wat windstreken uit de regio van Heerlen, Brunssum, Bocholtz, Heerlerheide tot Beersdal en Nieuw Einde toe. Maar ook veel particulieren die de prinselijke hooglustigheden een warm hart toedroegen lieten zich met hun aanwezigheid niet onbetuigd. Kortom prins Jarmo l, jeugdprinses Jennifer en de H.V.V. mogen terugzien op een meer als geslaagde receptie. Dit droeg zeker bij aan de “vasteloavend”- intentie in Sjpasseberg o.l.v. “D’r Heksenbergse Vastelaovends Verein”.

Voorafgaande aan genoemde prinsenreceptie, vond de feestelijke uitreiking plaats van de traditionele Orde van Verdiensten in Sjpasseberg/Heksenberg. Dit jaar 2018 was deze voorbehouden aan de plaatselijke harmonie St. Gerardus o.l.v. voorzitter Pierre Martens en dirigent Karin Janssen. Zij ontvingen een fraaie ingelijste oorkonde en de Ordemedaille.

Voor de dirigent was tevens voorzien in overhandiging van bloemen. Omdat prins Jarmo l en zijn adjudant en zwager  Brain Janssen ook muzikant zijn van de jubilerende harmonie was het vanzelfsprekend dat St. Gerardus “op volle sterkte” hen en de “Verein” een klinkende serenade bracht. Saillant detail: prins Jarmo l en adjudant Brain namen hun muziekinstrument ter hand en bliezen er lustig op los, zodat de serenade een extra cachet kreeg. Prachtig toch.

Foto’s: Callie Steijaert