Afgelopen donderdag stond de uitwedstrijd tegen Sportclub’25 uit Bocholtz op het programma voor een plek bij de laatste 16 van de beker.
Op een koud, winderig sportpark waar op het natuurveld amper te voetballen viel, was het de taak voor de mannen van Cooky Voorn om de negatieve reeks te doorbreken en weer eens een pot in winst om te zetten.

Bekkerveld startte sterk en zette Sportclub vast op eigen helft. Na 10 minuten speelde resulteerde dit in een prima aanval, Wouter Peters kwam vrij op rand 16 maar schoot helaas over. Bekkerveld bleef doorgaan en een goede voorzet van Thijmen van Ierssel werd goed ingekopt door Yarin Meessen, echter de keeper van Sportclub pareerde op een uitstekende manier.
Het werd met de minuut kouder en het veld werd steeds moeilijker voor beide teams te bespelen. Sportclub probeerde er ook enkele malen gevaarlijk uit te komen. Rik Klyn had enkele prima reddingen. Aan de andere kant probeerde Bekkerveld ook enkele malen gevaarlijk door te komen maar goed voetbal was op dit veld niet mogelijk.

In de rust smaakte de warme thee prima. Sil Lardenois kwam het veld in voor Yarin Meessen om de verdediging van Sportclub op snelheid te kunnen verrassen. De tweede helft was nog niet goed en wel begonnen of er ontspon zich op het middenveld een fel duel waarin Ruben Henssen fors onderuit werd gehaald. Ruben reageerde hier emotioneel op. Er ontstond wat tumult tussen beide teams. In een overigens verder uiterst sportieve wedstrijd. De scheidsrechter bestraftte beide spelers met een rode kaart. Dit was voor beide teams volkomen onbegrijpelijk en het had met een gele prent voor beide prima afgedaan kunnen worden.
Sportclub reageerde meteen door een aanvaller eraf te halen en een verdediger erbij te zetten. Bekkerveld werd steeds beter en Sportclub kwam er amper meer uit. Een schot van Joep op de Kamp belandde via de binnenkant van de paal terug in het veld. Enkele kansen voor Sil Lardenois en Demsey Dowson ging jammerlijk naast of over.
Tien minuten voor tijd kwam de prima spelende Floris Coolen aan de linkerkant op, hij bracht de bal bij Wouter Peters en hij aarzelde niet en schoot van 25 meter via een stuit achter de doelman van Sportclub. Een ontlading volgde. Absoluut een verdiende voorsprong voor de blauwwitte zebra’s.

In de resterende minuten probeerde Sportclub wel maar het kreeg geen enkele kans, sterker nog Bekkerveld had de voorsprong verder moeten uitbreiden. Een vrije trap van Erwin Hermans werd met de hand door Sportclub beroerd, echter de scheidsrechter besloot geen penalty te geven.

Na 92 minuten vond de leidsman het goed geweest en werd het warme kleedlokaal. De laatste zestien was bereikt, het spel was niet altijd goed, maar dit kwam mede door het slechte veld.
Maandag (26 februari) wordt er geloot voor de volgende ronde.

Eerst wacht komende zondag het subtop duel in en tegen SV Deurne aanvang 14.30u

Archieffoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie