In de laatste week van april gaan medewerkers van de BsGW in de gemeente Kerkrade huizen nalopen op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Er wordt bij inwoners aangebeld om het hondenbezit te checken. De medewerkers kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

Bij het houden van één of meer honden moet je belasting betalen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor de hondenbelasting vindt u op de website www.bsgw.nl.

Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, zal de medewerker van de BsGW deze hond(en) aanmelden. Is de bewoner niet thuis als wordt aangebeld, dan wordt een brief met informatie over de hondenbelasting op het adres achtergelaten. Inwoners zijn verplicht om aangifte te doen. Als dit niet gebeurt, kan een aanslag hondenbelasting worden opgelegd. Heeft u een hond (of meerdere honden) en dit niet aangegeven? Doe dit dan zo snel mogelijk om boetes te voorkomen.

Aangifte via internet

Het aanmelden of afmelden van een hond kan het snelste via de persoonlijke pagina op de website www.bsgw.nl. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u doorgeven via deze persoonlijke pagina. Log in met uw DigiD. De melding is dan direct geregeld.

Inwoners die geen internet hebben, kunnen een hond ook telefonisch aanmelden via de BsGW-telefoon: 088 – 8420 420. Houd uw BSN bij de hand als u belt. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.Meer informatie over de hondenbelasting is te lezen op de website www.bsgw.nl.

Foto®parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie