Galaconcert Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee in Kerkrade

Paleis het Loo, Appeldoorn. 7 juli 2016 Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee

 

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee geeft vrijdag 13 april om 20.00 een galaconcert in de Aula Major, van Abdij Rolduc. Het Trompetterkorps is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht en treedt op bij militaire plechtigheden, Defensie en staatsaangelegenheden. Daarnaast verzorgt dit trompetterkorps concerten en laat het shows zien bij taptoes in binnen- en buitenland. Het Trompetterkorps is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Het thema van het concert in Abdij Rolduc is ‘grenzeloos verbinden’. Het past daarmee binnen het grensoverschrijdende karakter van de Euregionale Zwaailichtendag dat op 14 april in Kerkrade-Centrum plaatsvindt.

Het Trompetterkorps staat onder leiding van chef dirigent Peter Kleine Schaars. Commandant is kapitein Hans Kleemans.

In de Aula Major van Abdij Rolduc is plaats voor 350 belangstellenden. Kaartjes voor het concert – email:info@rolduc.com-  kosten in de voorverkoop €15,- (incl. 1 pauzedrankje). Bij een eventuele ticketverkoop op de avond zelf kosten kaarten

Geef een reactie