Hoofdmenu

Gemeente Heerlen zoekt een nieuw kindercollege 2018/2019!

 

 Voor alle kinderen in Heerlen en Hoensbroek in groep 7: wil jij Heerlen nóg leuker of beter maken? Vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Heb je een mening en durf je daar voor uit te komen? Geef je dan op voor het kindercollege!

Op maandag 16 april klinkt het startsein voor de werving van een nieuw kindercollege! Wij zoeken kinderen uit groep 7 met ideeën om Heerlen nog leuker of beter te maken; kinderen met een mening en die daar ook voor uit durven te komen! Kinderen die het leuk vinden om activiteiten te bedenken en te organiseren.

Alle kinderen in Heerlen en Hoensbroek in groep 7 van de lagere school worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren. De sollicitatiebrief moet uiterlijk 10 mei 2018 binnen zijn. Wij zoeken een kindercollege voor de periode van een jaar.

Wat doet het kindercollege?  Het kindercollege is een vorm van participatie. Wij willen kinderen de kans geven om te proeven aan bestuurswerk voor een gemeente. De kindercollegeleden werken voor de hele gemeente en zijn aanwezig bij enkele officiële gelegenheden en evenementen, zoals de opening van de kermis en de dodenherdenking op 4 mei.

Het hoofdaccent van hun activiteiten ligt echter op het eigen stadsdeel. De kinderen kunnen verbeteringen bedenken voor hun buurt of activiteiten meehelpen organiseren, veelal vanuit de jeugdaccommodatie in hun stadsdeel.

Samenwerking gemeente Heerlen – Alcander .De gemeente Heerlen heeft enkele taken rondom het kindercollege uitbesteed aan welzijnsorganisatie Alcander. Jongerenwerkers van Alcander geven bijvoorbeeld begeleiding en pakken samen met de kinderen de organisatie van activiteiten op.

Foto Gemeente Heerlen(Volgend nieuwsbericht) »