Hoofdmenu

Rondleidingen en stadswandelingen in trek

VVV Zuid-Limburg past haar aanbod aan

 

Vanaf zaterdag 21 april start de VVV Zuid-Limburg  met een vernieuwd aanbod begeleide rondleidingen en stadswandelingen in de regio. Naast de bekende stadswandelingen in Valkenburg, Sittard en Heerlen, is het aanbod dit jaar uitgebreid met nieuwe stadswandelingen en themawandelingen vanwege een toenemende vraag uit de markt. Van ‘Sjléntere langs nostalgische muurreclames in Valkenburg, de Maankwartier wandeling in Heerlen of Van moeras tot kasteel op landgoed Terworm tot een stadswandeling in Aken’.

Sjléntere Tijdens de wandeling door de binnenstad zie je allerlei muurreclames uit de periode van 1900 tot 1930. Deze reclames hebben door hun zeldzaamheid een historische betekenis gekregen. Zelden worden er nog zo’n fraaie muurschilderingen aangetroffen en zeker niet in zo’n grote hoeveelheid als in Valkenburg. De VVV gids zorgt dat je meer te weten komt over de betekenis en historie van deze mooie muurschilderingen.

 Maankwartier Kunstenaar Michel Huisman bedacht het Maankwartier. Het is een plek in wording waar mensen werken, wonen, reizen en kunnen genieten. De werkzaamheden zijn nog in volle gang. Het spoor als barrière tussen de twee stadsdelen gaat verdwijnen. In de inspirerende omgeving van het Maankwartier ben je niet alleen op doorreis, maar stap je uit om te ontmoeten. Een mooi, nieuw stukje Heerlen.

 

Van moeras tot kasteel Terworm is een oase van rust vlakbij de stad. Het maakt deel uit van een groot drassig natuurgebied rond de Geleenbeek. Het natuurgebied is zeer afwisselend. Van laaggelegen moeras tot hooggelegen akkers en loofbossen, van dicht struikgewas tot een Franse stijltuin, van holle wegen tot statige oprijlaan en van slingerende beek tot rechte grachten. En natuurlijk het eeuwenoude kasteel, de ruïnes en de hoeves die het landgoed zijn historische sfeer geven.

 Aken De prachtige stad Aken is letterlijk een bruisende stad: verschillende warmzwavel-waterbronnen worden al meer dan tweeduizend jaar gekoesterd. De stad is een walhalla voor voetgangers.

Je wandelt onder begeleiding van een VVV-gids door de historische binnenstad en komt van alles te weten over de rijke geschiedenis, de sages, anekdotes en het heden van de stad. Tijdens de rondleiding neemt de VVV gids de bezoeker mee langs de onbekende en bekende plekken.

Tijdens de voorjaars- en zomervakantie vinden er op vaste dagen en tijden wandelingen plaats. Kijk voor het actuele aanbod, data, tijden en tickets op: www.vvvzuidlimburg.nl/rondleidingen. Of boek de tickets bij één van de VVV Limburg Winkels in Valkenburg, Sittard, Vaals, Gulpen en Heerlen.

 

 (Volgend nieuwsbericht) »