Vrijdag 27 april 2018

Aanvang 11:30 uur │ 

  Einde uiterlijk 21:00 uur

Vele decennia lang hebben we op 30 april Koninginnedag gevierd. Pas kort vieren we Koningsdag en dat doen we op 27 april, ook in Welten – Benzenrade. Ook dit jaar doen we dat met een groot(s) feest op het Rector Poelsplein. Vanzelfsprekend hopen we op een goudgele zon aan een strakblauwe hemel en temperaturen die oplopen tot zomerse waarden. Want als de zon schijnt is het nóg meer feest, dan klinkt de live muziek nóg beter, is die verse hamburger net iets malser, dat pilsje net iets koeler en verkoop je net iets gemakkelijker je spullen op de markt. Mochten de weergoden desondanks roet in het eten willen gooien, dan verplaatsen we ons Koningsdagfeest naar het Gemeenschapshuis waar we de afgelopen twee jaar, ondanks kou of regen, een leuk en goed bezocht Koningsdagfeest hebben gevierd.

 

Ook dit jaar hoeven kinderen zich niet te vervelen, dat ligt niet alleen aan het springkussen, er is natuurlijk veel meer. Wat te denken van cupcakes versieren (en opeten natuurlijk) of jezelf laten schminken. Ook zijn er weer een aantal leuke spellen te spelen en kun je zelfs met koningin Maxima op de foto. Ook deze Koningsdag begint met een optocht van versierde fietsen en de harmonie van TOG. Wanneer jij je fiets hebt versierd kun je zelfs een leuke prijs winnen. Als je tenslotte van je oude spulletjes af wilt kun je ook nog terecht op onze markt. Neem een deken mee, leg er je spullen op en verkopen maar!

 

Natuurlijk is er veel muziek tijdens Koningsdag. Met DJMenM hebben we twee diskjockeys in huis, Merijn en Martijn zullen ervoor zorgen dat we op Koningsdag geen moment ‘muziekloos’ zijn. Maar er is meer want bij Koningsdag hoort toch ook  live muziek. Hou je van Rock, Blues en Funk dan ben je bij Used to Be aan het goede adres.

Muziek zoals het was maar ook muziek zoals die nog steeds is. Dat wordt dus ouderwets swingen op het Retor Poelsplein. Op een heel ander genre worden we getrakteerd door Jazzcombo Frank ‘Ermans Quartet waarmee deze Koningsdag wordt geopend, lekker genieten van Samba’s en oude Jazz.

 

Honger en dorst hoef je niet te krijgen want ook wanneer je door de cupcakes heen bent is er altijd  nog de barbeque met hamburgers en worsten vers van de slager. Dat er ook een bar is met voor (bijna) ieder wat wils, hoeft dan eigenlijk niet eens meer te worden genoemd.

 

•               Vorig jaar terug van weggeweest is de optocht van versierde fietsen samen met de harmonie van TOG. Voor de eigenaars van de mooist versierde fietsen zijn er leuke prijzen te winnen. Bloemenmeisje Imke is de deskundige jury. Zorg ervoor dat je om 11:30 uur met jouw versierde fiets op het schoolplein bent.

 

•               Heb jij nog speelgoed, boeken, films of wat dan ook? Dan kun je daar misschien nog een aardige cent mee verdienen. Kinderen die graag spullen willen verkopen kunnen op Koningsdag terecht op hun eigen ‘markt.’ Je hoeft hiervoor geen grote marktkraam te huren. Neem gewoon een eigen deken mee om je spulletjes op uit te stallen en verkopen maar.

 

De organisatie van Koningsdag is bij Gemeenschapshuis Welten, Muziekvereniging T.O.G. en C.V. de Vlavrèters in goede handen. Immers, alle drie weten ze, ieder op hun eigen manier, wat feest vieren is. Koningsdag wordt bovendien ondersteund door Buurtgericht Werk Welten Benzenrade.

Foto®parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie