Hoofdmenu

TTV LYBRAE HEERLEN HEEFT TEAM VOOR KOMEND SEIZOEN ROND

 

Het damesteam van TTV Lybrae Heerlen verschijnt komend seizoen met een uitgebreide selectie aan de start. Dat is nodig omdat de Heerlense formatie, na zes jaar afwezigheid, weer actief is in de Europacup en dus op twee fronten gaat strijden (naast de eredivisie).

Zoals bekend was TTV Lybrae er al in geslaagd om oud-international Elena Timina te contracteren. Rondom Timina en Rachel Gerarts, speelster uit de eigen jeugd, zou het team gebouwd worden. Inmiddels zijn nog enkele nieuwkomers  toegevoegd aan dit team. De Russische Tatjana Garnova versterkt het team louter voor de eredivisie. Zij speelt ook competitie in Spanje maar zal daarnaast ook in actie komen in de reguliere competitie en de play-offs. Vicky Schijven (vorig seizoen Westa) is een ander nieuw gezicht in Heerlen. Zij is net als de oude bekenden van het team uit het vorig seizoen (Annewyke Appels en Rianne Strik) ingeschreven voor zowel de eredivisie als de Europacup.

Shuoan Men is tenslotte de laatste aanwinst van TTV Lybrae Heerlen. Zij speelde vorig seizoen voor landskampioen Den Helder en gaat dit seizoen in de eerste divisie heren bij Midstars spelen. Ze wil voorlopig niet meer in de dames eredivisie spelen maar wil wel heel graag  een aantal wedstrijden Europacup spelen, samen met haar maatje in het Nederlands jeugdteam, Rachel Gerarts.

Het overleven van enkele Europacup-rondes én het meespelen voor de landstitel is het doel van de Heerlense vereniging. Bestuurslid Technische Zaken, Marcel Gerarts, tempert echter de verwachtingen. In de Europacup zal veel afhangen van de loting terwijl in de eredivisie alles mogelijk is in de play-offs en zeker als het aankomt op die éne wedstrijd voor de landstitel. Den Helder heeft met Gogorita en Zhang (die Heerlen verliet om terug te keren naar de kop van Noord-Holland) een sterk team dat iedere tegenstander kan kloppen als het op één wedstrijd aankomt”.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen volgt een teampresentatie en zal er meer informatie verstrekt worden over de (data van de) wedstrijden in de eredivisie en de Europacup. De loting voor de eerste ronde van de ETTU-cup is op woensdag 11 juli.

Foyto TVV Lybrae Heerlen