Hoofdmenu

Vrijdag start in Aken de Öcher Sommer Bend      

 

Öcher Bend al meer dan 600 jaar een succesnummer  

 

 

Vrijdag start op de Bendplatz in Aken de Öcher Bend. De grote kermis met haar vele en vaak bijzondere attracties is sinds jaar en dag een publieksmagneet. Niet alleen voor de inwoners van Aken en de Aachener Region maar evenzeer voor de inwoners van Parkstad en wijde omgeving.  Zo’n dertig procent van de honderdduizenden bezoekers uit de drielanden Euregio is afkomstig uit Zuid-Limburg.

De Öcher Bend is een stokoude traditie. Uit documenten blijkt dat Aken al in 1413 een jaarmarkt hield op een groot grasveld, ‘Bend’ in het Öcher (Akens) dialect. Alleen de plek waar de kermis wordt gehouden, is in de loop der eeuwen veranderd. Sinds tientallen jaren vindt de kermis plaats op een plein dat Bendplatz is gaan heten, en op amper twee kilometer van hartje centrum van Aken is gesitueerd.

Het 40.000 m2 grote terrein is onder regie van exploitant Eurogress Aachen de laatste jaren uitgegroeid tot hét evenemententerrein van Aken. Twee keer per jaar strijkt als vanouds een grote stoet aan kermisattracties en mobiele horecazaken neer. De voorjaarskermis heet Oster Bend en die in de zomer Sommer Bend. Beide keren duurt het vermaak elf dagen. En vermaak biedt de Öcher Bend volop. Attracties die veelal hoog in de hemel reiken en/of supersnel zijn, zijn een garant voor een adrenalinekick.  Maar er is ook volop vertier voor kleinere bezoekers en families. Op de dagelijks van 14.00 tot 24.00 geopende Bend kun je ook gewoon gezellig iets of drinken of rondlopen en onderwijl genieten van een suikerspin.

  Nog zo’n traditie: de woensdag is Familientag. Tijdens de familiedag , dan kost iedere attractie de helft van de prijs. En ook voor studenten en vrouwen ‘Ladies Night’ zijn er inmiddels speciale dagen met speciale prijzen. Een aanrader is ook om vooraf bij de Tourist Information in de Elisenbrunnen, in Aken zogenoemde Bendtaler te kopen. De Bendtaler vertegenwoordigen een waarde van een Euro en zijn op de Bendplatz bij iedere onderneming geldig/in te lossen. Bij aankoop van 25 Bendtaller betaal je 20 euro i.p.v. 25 euro een besparing van 5 euro dus. Lonend voor families en grote kermisfans dus. De Touris Information in Aken is van maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 geopend. Rond de Bendplatz is in de regel ruim voldoende parkeergelegenheid.

De Öcher Sommer Bend  wordt vrijdag 10 augustus aanstaand met drie kanonschoten opengesteld voor het publiek. Om 18.00 zullen Kristina Wulf, directrice van Eurogress Aachen, en Peter Loosen, voorman van Schaustellerverband Aachen met het aanslaan van een biervat de kermis op traditionele manier officieel openen. De Öcher Sommerbend 2018 draait tot en met maandag 20 augustus. Een groot spectaculair vuurwerk tussen 22.00 en 22.30 vormt die avond de beklijvende afsluiter.(Volgend nieuwsbericht) »