ARX ICT Parkstad Lions verslaat “Deutscher Meister”

 

Afgelopen zondag stond op de velden aan de Varenbeuk de kraker tussen de U15 van ARX ICT Parkstad Lions en Düsseldorf Senators op het spel. Zoals gebruikelijk in Duitsland werd de wedstrijd gespeeld op het grote veld (honkafstand 25 meter en pitch afstand 18 meter) en gedurende 9 innings. Voor de aspiranten van de Lions was dit weliswaar afwijkend maar in de afgelopen weken is hier goed op getraind. Doelstelling van het coachteam olv Holger Reinhard was dan ook om in de eerste 3 innings met de topbezetting te spelen en het maximale resultaat te behalen. Omdat de Kampioen van Nordrheinwestfalen en wellicht zelfs van Duitsland op het veld stond, trok de wedstrijd het nodige publiek.

 

De eerste inning was voor de Lions een mentale drempel die dan ook met 0 – 3 afgerond werd. Maar daarna wist het team goed in het spel te komen en gebruik te maken van een verdedigingsfout aan de kant van Düsseldorf. Ook een blessure van Central fielder Luc Moulen kon niet verhinderen dat de mentale druk omgedraaid werd. Hoewel de afstand tussen de honken het stealen moeilijker maakte, werd door aggressief baserunning en een goede verdediging vanuit Parkstad Lions de derde inning afgesloten met een 10 – 3 voorsprong.

Door een goede bezetting van het team werd deze voorsprong in de daaropvolgende innings alleen maar verder uitgebreid zodat na 3,5 uur de wedstrijd met 31 – 12 in het voordeel van Parkstad kon worden afgesloten. Volgen het honkbal-ervaren publiek hebben de aspiranten een wedstrijd laten zien waar menig seniorenteam nog wat van kan leren.

Foto´s en Tekst ARX ICT Parkstad Lions

 

Geef een reactie