Hoofdmenu

Bijeenkomst vrijwilligers reanimatie op 24 september

 

Op maandag 24 september komen de vrijwilligers van het reanimatie-netwerk ‘Brunssum Hart voor Elkaar’ bij elkaar in de Brikke Oave.

Elk week overkomt het ruim 200 Nederlanders. Een hartstilstand. Snelle reanimatie is dan van groot belang. Een ambulance is meestal niet snel genoeg. Gewone vrijwilligers zijn dat wel. In Brunssum maken ze deel uit van een netwerk dat binnen enkele minuten kan beginnen met reanimeren. Het zijn vrijwilligers die – letterlijk – levens redden. Iedere dag weer.

‘Brunssum, Hart voor Elkaar’. Zo heet het Brunssumse netwerk van reanimatie-vrijwilligers. Op maandag 24 september komen de vrijwilligers van dit netwerk bij elkaar in de Brikke Oave. Bent u nog geen vrijwilliger, maar wel geïnteresseerd? U bent van harte welkom!

 

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst wordt informatie gegeven over het netwerk in Brunssum. Tot de sprekers behoren Theo Schrijnemaeckers van de Ambulancezorg, en Prof. Dr. Ton Gorgels, hoogleraar Transmurale Cardiologie. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u ook in gesprek met andere vrijwilligers.

Aanmelden

De bijeenkomst is op maandag 24 september in de Brikke Oave, en begint om 19.30 uur. Graag vooraf even aanmelden. Dat kan bij vera.lebesque@brunssum.nl. Aanmelden kan tot zaterdag 15 september.

Hieronder vindt u een reportage van het stadsjournaal over het belang van snelle reanimatie.

Fotos®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »