Hoofdmenu

LIMBURG 2038: THE FUTURE OF YOUTH

 

 

Hoe ziet de toekomst van Limburg eruit als je kijkt met een jonge blik? Vanaf 11 oktober grijpt de jeugd in het kader van Dutch Earth Week in op de expositie ‘Limburg 2038’, met de interventie FUTURE OF YOUTH. Deze 2.0 versie is te zien in Cube design museum in Kerkrade. In de oorspronkelijke expositie geven prominente Limburgers hun visie op de toekomst. Limburgse jongeren geven hun ‘turn’ aan deze expositie, die op zondag 14 oktober, de laatste dag van de Dutch Earth Week, gratis te bezoeken is en loopt tot en met 28 oktober. 

 

FUTURE OF YOUTH

De provincie Limburg ontwikkelt zich, steeds sneller. Er is aandacht voor het rijke verleden, maar wat staat ons te wachten in de toekomst? Hoe ziet Limburg eruit over twintig jaar? Is het verleden een voorbode voor de toekomst? En hoe ziet die er dan uit? In Cube design museum was afgelopen zomer de interactieve expositie ‘Limburg 2038’ te zien, waarin een aantal bekende Limburgers hun visie op de toekomst geven. In het kader van Dutch Earth Week geven Limburgse jongeren hun kijk op de toekomst. Zij voegen hiermee een extra laag toe aan de expositie. Ze reageren op thema’s als energie, natuur, voeding, arbeidsmarkt/nieuwe beroepen en digitalisering. De expositie ‘Limburg 2038: FUTURE OF YOUTH’ is van 11 tot en met 28 oktober te zien in Cube design museum.

 

Dutch Earth Week 2018: TURN IT!

Op de laatste dag van Dutch Earth Week (zondag 14 oktober) is de expositie gratis toegankelijk voor iedereen. Dit jaar draait Dutch Earth Week om het thema TURN IT! Deze editie gaat over een nieuwe manier van denken, waarin duurzaam doen ontzettend logisch is. Iedereen kan duurzamer omgaan met energie en grondstoffen; het is vaak makkelijker dan je denkt! Eigenlijk is duurzaam het nieuwe normaal. En het levert ook nogal wat op: geldbesparing, een schone toekomst en een samenleving waarin iedereen meedoet. Tel uit je winst! Dit jaar gaan we het vooral hebben over de energietransitie en circulariteit. Dat zijn termen die je misschien net zo weinig zeggen als het veelomvattende ‘duurzaamheid’. Dutch Earth Week brengt het dichterbij en laat zien hoe het ook kan, dus… doe maar duurzaam!

Kijk op www.dutchearthweek.nl  voor meer informatie en inspiratie.