Daar waar Baarlo al 6 punten bij elkaar had gevoetbald na twee wedstrijden stonden de Brunssum dames nog met lege handen. Deze zondag stonden ze dus wederom voor een moeilijke opgaven maar hier begon men aan met goede moed. Door de afwezigheid van Ellen, Silvia, Joes, Tess en Naomi werd de opstelling aangepast en speelde Brunssum met een extra slot op de deur.

Na 10 minuten besloot men om een verdedigster door te schuiven aangezien Baarlo er niet echt gevaarlijk uitkwam en Brunssum daartegen al een aantal keer halve kansen had gecreëerd via de snelle Soraya. De grootste kans in de beginfase was echter een vrije trap voor Brunssum die door Saskia op de lat werd geschoten. Baarlo tegen Brunssum blijkt geen gelukkige combinatie te zijn, eerst brak Kylie haar kuit en scheenbeen uit bij Baarlo en nu viel Soraya uit na een overtreding van achter. Ook een speelster van Baarlo kon de wedstrijd niet uitspelen nadat ze zich had verstapt. Al met al een zeer slecht gemiddelde tussen deze beide dames teams.

Nadat Brunssum haar angel had verloren door het uitvallen van Soraya viel men weer terug op de oude opstelling en vormde Suna in haar eentje de voorhoede. Het duurde echter tot de 32e minuut voordat Baarlo gevaarlijk werd, een klutsbal kwam voor een Baarlo speelster maar in de daaropvolgende 1 op 1 situatie was Femke alert en verwerkte deze kans tot corner. Hierna werd Baarlo sterker en kwam Brunssum aan aanvallen toe. Baarlo daartegen wist geen raad met het vele balbezit en dit was dan ook weer de verdienste van de scherp verdedigende Brunssum speelsters. Er volgende wat schoten van afstand maar geen hiervan werd echt gevaarlijk. In de 38e minuut werd het wel gevaarlijk, een Baarlo speelster draaide zich goed vrij binnen de zestien en werd ten val gebracht.

Penalty dacht iedereen maar de scheidsrechter vond de aanraking te weinig om er een penalty voor te geven, pech voor Baarlo en een enorme opluchting voor Brunssum. De 0-0 werd tot de rust vastgehouden waarna Brunssum hard toe was aan de thee. na de rust hetzelfde spel, Baarlo in balbezit en Brunssum met de rug tegen de muur. Brunssum liet zien een echt team te zijn en niemand verzaakte haar taak, hard werkend voor iedere bal probeerde Brunssum haar doel schoon te houden. Daar waar Baarlo er toch doorkwam en op goal schoot stond Femke paraat en hield de 0 vast. Baarlo werd echter steeds sterker en het harde werken eiste zijn tol aan de Brunssum kant, steeds vaker was men net te laat en zo kreeg Baarlo kansen in de laatste 20 minuten. Brunssum knokte en Baarlo miste dat was zo’n beetje de samenvatting van de laatste 10 minuten, zo verdiende Brunssum een punt door hard te blijven werken en verloor Baarlo er 2 door de kansen niet te benutten.