Samen staan we sterk en bouwen we verder -Campagnefilmpje 2019

Dertig handen helpen Nepal 

Stichting Jeugdkring Chrisko is voor het eerst in 2016 naar Nepal getrokken om in het armoedige Thali een onveilig geworden basisschoolgebouw weer geschikt te maken als school. De groep ging namens de stichting Himalayan Care Hands, eveneens uit Heerlen. Onder de noemer van 30 Handen Helpen Nepal is er een groep van onze Jeugdkring naar Nepal vertrokken om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken. Er werd gegraven, geschopt, gesjouwd, cement gemaakt en gestort. En aan het einde van de werkweken was de school weer aardbeving bestendig gemaakt. Het complete verhaal van de 2016-reis kun je lezen via de blogberichten die dagelijks door de groep geschreven werden.

In 2017 zijn opnieuw 30 helpende handen naar Thali gereisd. Deze keer gingen ze, samen met de lokale jeugd en steeds meer volwassen helpende handen, aan de slag met een grote keermuur bij het dependance van de basisschool. Door de keermuur kunnen verschuivingen en verzakkingen voorkomen worden, die kunnen ontstaan als gevolg van aardbevingen. Ze werkten samen met iedereen die zich aandiende en er werd heel veel werk verzet. Het resultaat van al dit werk was dat er behalve een keermuur ook een schoolplein ontstond bij de oudste boom van het dorp. Verder werd in 2017 het dak van de basisschool omheind, waardoor dit veilig werd voor gebruik voor de schoollunch, werd elektriciteit aangelegd in de lokalen en werden muren gewit. Ook van deze reis kun je de dagelijkse blogs nog teruglezen.

In 2018 ging de groep opnieuw naar Thali, dit keer met 32 Nederlandse helpende handen. In Nepal sloten weer vele helpende jongerenhanden aan. Steeds meer jongeren en volwassenen uit het dorp voelden zich geroepen om hun steentje bij te dragen. Er werd gestart met de bouw van een middelbaar schooltje waardoor over twee jaar gerealiseerd kan worden dat de kinderen die de basisschool verlaten, niet terug hoeven vallen in de landbouw of het huishouden, maar verder aan hun toekomst kunnen bouwen. Het middelbaar onderwijs in Nepal duurt drie jaar en hiermee worden de kansen op een baan of op beroepsonderwijs enorm vergroot. Inmiddels is de fundering gereed.

De groep, die vooral uit jongeren bestaat, is echter nog steeds dringend op zoek naar sponsors die de rest van de actie en de verdere bouw financieel willen ondersteunen. Iedere bijdrage is welkom, particulier en vanuit stichtingen of bedrijven! Een bijdrage voor het project van 2018 en 2019 kan overgemaakt worden op rekening NL95 INGB 0001 2007 22, ten name van Jeugdkring Chrisko, onder vermelding van ‘bouw Thali’.

Wie graag wil overmaken met belastingvoordeel, kan het geld ook rechtstreeks storten naar Himalayan Care Hands

BIC: RABONL2U IBAN: NL78RABO0138257698

Zie het Campagnefilmpje 2019

 

 

Geef een reactie