Datum: Zondag 14 oktober  2018

FC Hoensbroek 1 – VV Eijsden 1: 0-1(0-0).

Scoreverloop: 66e min. 0-1 Joep Ceha.

Het waren niet de spelers van Hoensbroek en Eijsden, die op deze mooie nazomerse oktoberdag de hoofdrol voor zich opeisten. Het was na afloop duidelijk, dat scheidsrechter Peeters uit Kronenberg niet zijn beste dag uit zijn scheidsrechter carrière had.  8 gele prenten in een sportieve wedstrijd, afgekeurde doelpunten en als klap op de vuurpijl een scoringskans van Hoensbroek affluiten, om vervolgens leuk mede te delen, dat hij per ongeluk had gefloten.

Al na 2 minuten spelen waren het de gastheren, die goed weg kwamen. Uit een moeilijke hoek zag Eijsden-aanvaller Joep Ceha zijn bedoelde voorzet tegen de paal belanden. Maar FC Hoensbroek pakte hierna al snel de draad op. Al binnen 10 minuten kon de ploeg van trainer René Smeets juichen. Echter de vreugde bleek van korte duur, omdat het doelpunt van Stijn van Rhenen onterecht werd afgekeurd voor vermeend buitenspel van aangever Guyvan Maessen. Een minuut later leek Stijn van Rhenen alsnog te kunnen juichen. Maar met een ultieme blok wist Eijsden een doelpunt van de Hoensbroek-spits te voorkomen. Halverwege de 1e helft was FC Hoensbroek wederom dicht bij de openingstreffer.

Een prachtige aanval over diverse schijven bracht de bal uiteindelijk bij Guyvan Maessen. Een doelpunt leverde het uiteindelijk niet op, omdat het geplaatste schot van Maessen via de kruising weer terug het veld insprong. Na een half uur spelen was het de beurt aan Elko Doven. Maar ook Doven had het geluk niet aan zijn zijde en zag zijn harde uithaal nipt voorlangs het Eijsden-doel gaan. Vlak voor de thee kreeg de thuisploeg een kleine domper te verwerken. Doelman Jeffrey Boon moest met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Bart Knarren. Hoensbroek leek even van slag en hiervan leek de gastenploeg bijna te profiteren. Maar amper koud in het veld keerde Bart Knarren de uithaal van Joep Ceha prima. In de rebound tikte Raoul van Lijf alsnog binnen, maar werd de treffer terecht afgekeurd voor buitenspel.

In de 2e helft waren het wederom de gasten, die als eerste een kans lieten noteren. Maar wederom was het Bart Knarren, die in de korte hoek een doelpunt van Dennis Elie van Eijsden wist te voorkomen. Nu golfde het spel opeens op en neer. Zo was er een prima tegenstoot van FC Hoensbroek via Bas Coenen, maar was vervolgens diens voorzet op Stijn van Rhenen niet op maat. Aan de overzijde was het vervolgens wederom Dennis Elie, die zijn schot met de nodige moeite door Bart Knarren gekeerd zag worden. Maar het hoogtepunt van de wedstrijd moest toen nog komen. In de 63e minuut leek Stijn van Rhenen van dichtbij voor de 1-0 voorsprong voor Hoensbroek te gaan zorgen. Maar plotseling klonk het fluitje van scheidsrechter Peeters.

Verbazing alom, zeker toen bleek dat de leidsman zich onmiddellijk excuseerde en aangaf dat hij per ongeluk op zijn fluit blies. Een paar tellen later leek dit een dure misser te zijn van de man in het zwart. Uit een hoekschop van Dennis Elie was het Joep Ceha, die bij de 2e paal geheel vrijstaand de 0-1 mocht binnen koppen. Een minuut later was de ploeg uit Eijsden ook dicht bij de 0-2. Uit een verre ingooi van Raymond Frijns zag Ceha zijn verlengde kopbal maar rakelings voorlangs gaan. Hoensbroek nam n u de nodige risico’s en ging op zoek naar de gelijkmaker. In blessuretijd leek die er alsnog te komen. Maar het was Bas Coenen, die uiteindelijk een teenlengte tekort kwam om een scherpe voorzet van Guyvan Maessen binnen te tikken.

Uiteindelijk stond FC Hoensbroek met lege handen en keerde Eijsden ietwat gelukkig met de 3 punten huiswaarts.