Hoofdmenu

Presentatie boek ‘Nieuw Lotbroek in woord en beeld’

 

In een met bijna 100 bezoekers bomvolle ruimte van de SCHUNCK-bibliotheekvestiging in Hoensbroek werd op vrijdagavond 2 november het nieuwe boek ‘Nieuw Lotbroek in woord en beeld‘ gepresenteerd. Het boek werd geschreven en samengesteld door Math Mertens, geboren en getogen in dit deel  van Hoensbroek en het is uitgegeven door de Heemkundevereniging Hoensbroek.

Het boek omvat ruim 140 pagina’s met zeer veel tot nu toe onbekende foto’s van oude Lotbroekse plaatsen, gebouwen en bewoners. Als kenner bij uitstek van het Breuker plat heeft Math natuurlijk ook daarmee zijn stempel gezet op de inhoud van het boek.

Uiteraard ging Math, zoals we van hem mochten verwachten, met een speelse toelichting wat dieper in op de totstandkoming van zijn boek. Na een leuk muzikaal intermezzo, met een bijdrage van een kleinzoon van Math en van Hans Lansink met een verhaal en een lied, werd daarna het eerste exemplaar overhandigd aan de wethouder van Buurtgericht Werken mevr. Adriane Keulen, een geboren ‘Breuker maedje’, dat Nieuw Lotbroek al kent sinds haar eigen jeugd. Maar zij kwam niet in haar eentje, want ze werd vergezeld door Britt Lendi, die sinds een ruime week, nog wat onwennig, deel uitmaakt van het kindercollege van Heerlen als kinderwethouder voor Hoensbroek.


Wethouder Keulen wist in haar woordje na de overhandiging met enkele herinneringen over Lotbroek, de buurt waar haar moeder geboren is, uit haar eigen jeugd bij velen van de aanwezigen ook een gevoelige snaar te raken. Zij droeg daarom het boek, dat zij zelf kreeg, op aan haar moeder.

Nadat deze zeer succesvolle bijeenkomst hierna door voorzitter Jan Bus was afgesloten bleven de meesten van de aanwezigen nog lang napraten onder het genot van koffie en vlaai. Het werd eens te meer duidelijk, dat Nieuw Lotbroek bij velen nog steeds een warm plekje in hun hart heeft.

 

Het boek is behalve bij de heemkundevereniging ook te koop voor € 9,95 bij:
– Kapsalon Giesen, G.B. van Hövellplein 12, Hoensbroek
– The Readshop Vromen, Kouvenderstraat 45, Hoensbroek
– SPAR Vlieger, Mgr. Hanssenlaan 83, Hoensbroek.

 

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »