SCHUNCK organiseert verkiezing euregionaalarchitectuurtalent van de toekomst op 17 november in Diepenbeek (B)

Een internationale jury kiest uit de afstudeerprojecten van vijf architectuuropleidingen uit de Euregio hét talent van de toekomst.

Culturele instelling SCHUNCK in Heerlen organiseert zaterdag 17 november 2018  om 20.00 uur in Diepenbeek (België) voor de 28e keer de prijsuitreiking van de  Euregionale Architectuur Prijs (EAP).  De prijs wordt uitgereikt voor het beste afstudeerproject van de vijf architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

De Euregionale Architectuur Prijs (EAP) is een  samenwerkingsverband tussen organisator SCHUNCK (NL), de Architektenkammer Nordrhein-Westfalen (D) en vijf architectuuropleidingen uit de Eurregio (Maastricht Academy of Architecture, Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen,  Fachhochschule Aachen,  Universiteit Hasselt, Faculteit Architectuur en Kunst en Universiteit Luik, Faculteit Architectuur).

Als meest gevestigde Euregionale architectuurprijs biedt de EAP een podium aan talentvolle, pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers. De EAP is de enige architectuurprijs die onderwijs, beroepspraktijk, architectuurinstellingen en donateurs uit het bedrijfsleven op Euregionaal niveau bij elkaar brengt.

Uit de ruim 350 afstudeerprojecten
het afgelopen collegejaar zijn inmiddels 30 projecten geselecteerd voor deelname aan de EAP. De internationale jury van onafhankelijke deskundigen beoordeelt de inzendingen op 16 en 17 november. Dit jaar nemen deel in de jury: Heribert Wiesemann, Sara Noël Costa de Araujo, Aldo Nolli, Maarten Van Den Driessche en Oliver Konrath.

De EAP 2017 werd gewonnen door Julia Cramer (RWTH Aachen) met haar project ‘London. Hand and Head’.  Cramer vertelt hierin over het belang van ambachtslieden voor onze steden. Termen als vakmanschap lijken te zijn verdwenen met de opkomst van de industriële samenleving terwijl vakmensen juist een speciale vaardigheid ‘dialoog tussen hand en hoofd’ bezitten om ruimtes in te passen. Cramer werkt op dit moment bij David Kohn Architects in Londen (onder meer bekend van BBC TV Centre, New College Oxford, A Room for London).

EAP Prijsuitreiking: zaterdag 17 november 2018 om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Locatie: Campus Diepenbeek, Agoralaan – Gebouw E,  3590 Diepenbeek (België). Toegang: gratis

EAP Tentoonstelling: een selectie van de genomineerde projecten is te zien tijdens de EAP tentoonstelling op locatie Campus Diepenbeek, Agoralaan – Gebouw E,  3590 Diepenbeek (België).
Van maandag 19 november t/m vrijdag 14 december (weekdagen van 08.00 tot 19.00 uur).
Toegang: gratis

De genomineerde projecten zijn te bekijken op:  www.eap-pea.org. 

 

Geef een reactie