Hoofdmenu

Het zit  nog niet mee.

 

 

Het wil nog niet echt lukken bij de Schaesberg vrouwen.  Blessures, schorsing, afwezigen.  Het voetbalseizoen verloopt nog niet geheel naar wens maar gelukkig (en daarom) beschikt de ploeg over een brede en bekwame bank.  Nadat de ploeg in het begin van het seizoen echt prima voetbal liet zien wil ook dit nu nog even niet vlotten.  En wat je dan ook altijd ziet is dat het ook in het spel  niet meezit.  Zo ook gisteren in de wedstrijd thuis tegen Keer. Een geduchte tegenstander. 

 

Het spel van beide ploegen was niet al te best.  Maar na een wat lastige beginfase was het toch Schaesberg dat de overhand kreeg. Onder aanvoering van een uitstekend spelende Wendy de Vries probeerde de ploeg toch tot goed voetbal te komen.  Echter tot kansen leidde dit alles niet. De vrouwen speelde met ogenschijnlijk weinig beleving. Als het voetballend niet lukt dan moet er door iedereen keihard gewerkt worden.  En daar leek het toch aan te ontbreken.  Maar het goede spel van vorige seizoen komt niet zomaar terug.  Dat het een wedstrijd zonder kansen was blijkt ook wel uit het feit dat beide keepsters in deze eerste helft nauwelijks in actie hoefde te komen. En als Keer dan toch gevaarlijk werd dan waren het de Schaesbergse verdedigers met de uitblinkende Pia Hermans  die prima ingrepen.

Toch kwam Schaesberg op achterstond. 1 minuut voor rust werd een situatie niet goed opgelost en werd de speelster van Keer nauwelijks een strobreed in de weg gelegd en zo kon ze de 0-1 binnen schieten.

Met nog een half uur op de klok wisselde Schaesberg in een keer 4 speelsters om de  wedstrijd alsnog te doen kantelen.

deze wissel leek reeds na 5 minuten goed uit te pakken want Jill kreeg een hoge voorzet voor haar voeten vlak voor het doel.  Echter in de aanname ging het mis. Hoe het precies misging was niet geheel duidelijk echter Jill zakte door haar knie. Niet weer. Hoezo het zit tegen.  Jill kon niet verder en dus moest de wedstrijd met 10 speelsters worden uitgespeeld. En kijk opeens was daar dan toch de vonk.  Met een man minder ontstond er opeens druk.  Kwamen er kleine mogelijkheden. En daar was ook de pech weer. Voor de derde wedstrijd op rij schoot Lois op de lat en ook de rebound werd tegen de paal gekopt/geschoten.  De keepster van Keer moest nu dan toch in actie komen. Ivana Vluggen kon net niet voldoende kracht zetten bij een bal, Kim Peters schoot twee keer goed binnen maar alle keren was het net niet goed genoeg.  Keer was in de hele wedstrijd slecht 2x echt gevaarlijk.  Een keer werd er gescoord en de tweede keer bracht Yaelle redding.  En zo is de tweede nederlaag in deze competitie een feit.

Toch kunnen we positief afsluiten al is het misschien lastig om door dit resultaat heen te kijken. Maar als Schaesberg met al deze pech een stugge ploeg als Keer toch eigenlijk de baas is wat moet dit dan wel niet geven als de ploeg compleet is en op dreef raakt.  Kortom het omslagpunt nadert.

ArchiefFoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 « (Vorig nieuwsbericht)