Hoofdmenu

Topper in zesde klasse eindigt doelpuntloos

 

 

Na de wanprestatie van vorige week waren de dames van de Heerlerbaan vandaag gebrand op revanche bij het bezoek aan koploper Vaesrade/Voerendaal Combinatie (hierna Vaesrade te noemen).

 

Vorig seizoen werd er al vroeg verloren van Rood Groen Vaals waarna de volle buit uit de volgende tien duels nog niet voldoende bleek te zijn voor het kampioenschap, daar de Vaalsenaren zelf ook nog geen punten meer verspeelden.Ten koste van alles zou dit scenario dit seizoen vermeden worden en met de verliespartij op speeldag 1 al in de bagage stond er vandaag al een “Vorentscheidung” duel op het programma.Vaesrade was met 9 uit 3 en een doelsaldo van 32-1 als een komeet uit de startblokken vertrokken en kon vandaag al een voorsprong van zes punten nemen.

De thuisclub staat bekend om haar fysieke kracht die ze in de duels gooien en laat dit nu juist de achilleshiel van RKHBS zijn, maar vandaag was alles anders.Tot de tanden gewapend stonden de roodhemden olv veldheer Deniece aan de aftrap; “No way” dat wij hier vandaag gaan verliezen.Met deze instelling begon de ploeg en liet duidelijk zien dat er ook in dit team enkele “kerels” rondlopen; in de eerste twintig minuten was het aan beide zijden aftasten maar het was juist RKHBS dat de beuk er flink ingooide.

Overal op het veld werd er wel een speelster van de thuisclub omver gekegeld; niet eens moedwillig maar de wil om de duels te winnen was overduidelijk aanwezig. De thuisclub liet zich overigens ook niet onbetuigd waardoor er van echt goed voetbal geen sprake was. Maar de spanning was duidelijk voelbaar en maakte deze wedstrijd ook erg leuk om naar te kijken.Na een half uur kreeg RKHBS langzamerhand de overhand en begon ook Faye (uitstekend ondersteund door Jessica en Sammiejj in haar rug) nadrukkelijk haar stempel te drukken. Bij de eerste kans kwam Danielle nog een teenlengte te kort om de voorzet van Faye binnen te tikken, maar amper twee minuten later moest de keepster al haar talenten tonen om het stiftje van Faye vanaf links nog net naast de paal te tikken.

Tot op het moment van spelen de grootste kans van de wedstrijd. Op rechts begon “Speedy” Danielle ook los te komen en zij gaf een knalharde voorzet op Faye die ingekopt had kunnen worden, maar de snelheid was wel erg hard.Op slag van rust leek er dan toch de verdiende voorsprong te komen toen wederom Faye een foutieve terugspeelbal onderschepte en in een tijd langs de keepster tikte, maar helaas voor iedereen met een rood-wit hart verdween de bal tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal.Met een brilstand op het denkbeeldige scorebord gingen de dames nu rusten. De bezoeksters waren zeer zelfbewust en pepten zich allemaal nog een keertje op want deze tegenstander was te pakken.

Het tweede bedrijf begon identiek aan het eerste; her en der een blessuregeval bij de thuisploeg en veel, heel fysieke duels over het hele veld. Uschi had weer eens sinds donderdagavond gevast en was vastberaden haar tegenstander met huid en haar op te eten; ik kan u zeggen, na vandaag heeft ze voorlopig geen honger meer.Wat een geweldige passie om zo sport te bedrijven.Het was al lang duidelijk dat een doelpunt – n’importe aan welke kant – vandaag beslissend zou zijn, want de defensies aan beide kanten leken wel van gewapend beton. Maar zo nu en dan begint beton te rotten en dan zijn het eerst de muisjes die hier een gaatje in weten te vinden.Laura en Danielle zijn twee van zulke muisjes en hun combinatie na 67 minuten leidde tot een mooie schietkans van laatstgenoemde maar weer verdween de bal rakelings naast het doel.

Al met geen grote kansen maar toch was het voor de neutrale toeschouwer duidelijk dat RKHBS de voorsprong meer toe zou komen dan Vaesrade, maar dat zal je altijd zien dat frivool en vooral totaal ongepast gedrag als een hakballetje op 20 meter van de eigen goal geen juiste keuze is. Door deze zeldzame fout kreeg Vaesrade na 74 minuten hun eerste kans maar Imke was al de hele wedstrijd baas in eigen “zestien” en verijdelde ook deze mogelijkheid.De teams raakten nu wat vermoeid waardoor er her een der wat gaatjes begonnen te vallen maar dan vertrouwd Deniece en cs gewoon op de buitenspelval. Dat er personen zijn die deze situaties op 50 meter afstand beter blijken te kunnen beoordelen, bleek wel toen ondergetekende een aanvalster die een meter of 1,5 buitenspel stond besloot af te vlaggen.

Indien de reacties opgenomen zouden worden en op de Amerikaanse tv uitgezonden zouden worden viel er een heeeeeeeele lange “Pieeeeeeeeeep” te horen. Ach ja, na al die jaren is mijn olifantshuid in deze situaties alleen maar gegroeid, zullen we maar zeggen.Het slotakkoord was nog voor Vaesrade toen zij wederom konden profiteren van een foutieve pass bij de bezoeksters maar de inzet ging hoog over het duel.Na 90 zeer strijdvolle minuten besloot de scheidsrechter van dienst een einde te maken aan dit boeiende gevecht, waarbij dus niet gescoord werd.

Een unicum in mijn 12 jarige loopbaan bij de dames.Vaesrade behoudt door dit resultaat de drie (verlies)punten voorsprong maar RKHBS is zeker nog niet uitgeschakeld.Dit duel liet een team zien dat verbeten en vastberaden is en zich zeker niet heeft neergelegd bij de stand zoals deze nu is.Wanneer zich dit seizoen nu eens geen team gaan terugtrekken staan er nog 13 duels op het programma en daarin kan en gaat nog van alles gebeuren.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

 (Volgend nieuwsbericht) »