Hoofdmenu

Najaarsconcert Kerkraads Symfonie Orkest met Lisanne Soeterbroek

 

Het KSO viert het najaar met een gevarieerd concert op zondag 11 november in Theater Kerkrade . Onder leiding van dirigente Manon Meijs speelt het KSO werken van Dvorak, Rimsky-Korsakov en Nielsen . Hoofdgerecht van de avond is het vioolconcert van Tsjaikovski, met als soliste Lisanne Soeterbroek  Aanvang is 19.00

Lisanne Soeterbroek (1984), voormalig violiste van het KSO ,is sinds 2013 eerste concertmeester van het Koninklijk Vlaams Orkest Antwerpen. Sinds 2017 is ze als concertmeester ook actief voor the Aurora Orchestra London. Dit jaar gaf ze eerder ook masterclasses tijdens het Paltz Kamermuziekfestival 2018 en in het Herman van Veen Arts Center. Ook trad de zowel subtiel als innig spelende violiste op met de the Philharmonie Amsterdam tijdens concerten in Amsterdam en Utrecht

Het programma in Kerkrade in vogelvlucht:

  1. Nielsen: Aladdin Suite, op. 34
  2. Rimskij-Korsakov: Sheherazade, op. 35 en Russisch Paasfeest
  3. Smetana: Die Moldau
  4. Concert voor viool en orkest in D major opus 35 van Tchaikovski

Tickets kosten 17,50 en zijn verkrijgbaar via www.parkstadlimburgtheaters.nl of aan de theaterkassa van PLT in Heerlen.

Foto KarindeJonge/Fotografie