Zeer geflatteerde nederlaag FC Hoensbroek vr1 uit bij Scharn

Zondag 11 november de dag dat de carnaval begint staat er voor de dames van FC Hoensbroek de uitwedstrijd tegen Scharn in Maastricht op het programma.

Er staat die erg veel wind die uiteindelijk ook groot aandeel heeft in het verloop van de wedstrijd.

De dames van FC Hoensbroek beginnen goed aan de wedstrijd laten de bal goed rondgaan en komen als eerste dicht bij het doel van Scharn maar echte kansen zijn er nog niet. In de 15e minuut wordt er door de dames van FC Hoensbroek geprobeerd om de bal voetballend naar voren te krijgen aangezien ze met de wind tegen zijn begonnen. Helaas wordt de bal niet goed naar een medespeler gespeeld en beland deze in de voeten van één van de dames van Scharn. Deze kan vervolgens op de keepster van Hoensbroek af en scoort de 1-0. Meteen daarna pakt FC Hoensbroek de draad weer op en weet met goede combinaties een paar goede kansen te creëren maar helaas worden deze niet benut. Anna schiet de bal rakelings langs de paal en ook Debby weet na een zeer grote kans alleen voor de keeper het net niet te vinden.

Scharn komt er af en toe gevaarlijk uit maar echt grote kansen hebben ze niet. Dan besluit een speelster van Scharn het maar eens van veraf te proberen en ja hoor de bal gedragen door de wind beland achter keepster Christel in het doel de 2-0 is een feit. Even daarna wordt er door Scharn opnieuw een lange bal naar voren gespeeld die met de wind mee in het strafschop gebied van FC Hoensbroek beland. De keepster die voor de rest een prima wedstrijd keept, verkijkt zich op de bal…… 3-0. Dit is ook de ruststand.

Na de rust heeft FC Hoensbroek de wind mee en komen meteen goed uit de startblokken. De 3-1 wordt na 2 minuten al gemaakt door Audrey. Dat ziet er goed uit zo in het begin van de 2e helft. FC Hoensbroek dames hebben de overhand en het meeste balbezit maar de kansen die gecreëerd worden, worden helaas niet benut. Een communicatiefout achterin waarbij 2 speelsters uiteindelijk besluiten allebei maar niet voor de bal te gaan zorgt ervoor dat de 4-1 op het bord komt te staan. Maar nog hadden we het gevoel dat het wel goed zou komen. FC Hoensbroek dames hebben constant de bal en spelen deze lekker rond. De afronding van de kansen blijft echter uit. Dan wordt ook nog eens onze spits met rood van het veld gestuurd na wat verbale uitlatingen richting de scheidsrechter. De rode kaart was dan ook volledig terecht helaas. Zelfs vanaf dat moment is FC Hoensbroek dames de betere ploeg maar weet Scharn beter om te gaan met de kansen die ze krijgen. Ze komen nog 2 keer aan de goal en weten ook 2 keer te scoren. Dit bepaald de eindstand uiteindelijk op 6-1 voor Scharn. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd een zeer geflatteerde uitslag. Het klinkt misschien gek bij zo’n uitslag maar FC Hoensbroek dames hadden hier echt meer verdiend.

Met het goede voetbal in het achterhoofd op naar de volgende tegenstander.