Jeugdig UOW ’02 boekt een goede en dik verdiende overwinning op SVME!!!

 

 

Na de ruime nederlaag in de bekerwedstrijd tegen het sterke Langeberg moesten de koppies van de jonge UOW ’02 garde weer snel opgefrist worden door de trainers. In de voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen het altijd sterke SVME moesten de  jonge en onervaren spelers  laten zien, dat ze van talent naar basiskracht groeien en bij dat leerproces horen ook teleurstellende resultaten bij.  Voor de  UOW ‘02 trainers Wim Zagar en Kenneth Wetzels is de missie om jeugdige spelers te laten doorstromen naar de selectie dan ook een proces van vallen en opstaan.  Dit proces kost tijd en geduld. Vandaag lieten de boys zien dat ze snel leren en ze stuurden SVME zonder punten terug naar Eijsden.

In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd en het duurde tot de 30e minuut toen Tom Dautzenberg  met een goede en snelle actie Daan Dela Haije vrij voor de jeugdige keeper Mart van der Weerden speelde  en Daan liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde de 1-0 voor UOW ’02. Vlak voor het rustsignaal  van de uitstekend fluitende Hans Janssens had UOW ’02 onnodig en slordig balverlies op het middenveld en vergat Wanya Freeman aan de 2e paal de voorzet te onderscheppen. Zo kon Domenico Bruzzese de bal keihard in de korte hoek schieten 1- 1. Dit was tevens de ruststand.

Vlak na het begin van de 2e helft scoorde Tom Dautzenberg op fraaie wijze via een strak afstandsschot  in de bovenhoek de 2-1  voor UOW ’02. SVME moest nu vol aan de bak en nam dat iets te letterlijk.  Mischa Wangko moest met 2x geel het veld verlaten en ook Trainer/Coach André Koolhof moest achter de afrastering plaats nemen na kritiek op de leiding. UOW ’02 wist de overtal situaties nog te weinig uit te spelen en had zeker na de 3-1 van Daan Dela Haije,  na een prima assist van Patrick Maenen de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen.  Er waren voldoende mogelijkheden, maar de eindpass was steeds net niet goed genoeg of spelers liepen in de buitenspelval van SVME. Het eindsignaal van scheidsrechter Janssens klonk voor zowel de spelers, de Technische Staf als de supporters van UOW ’02 dan ook als muziek in de oren!

Proficiat mannen en veel succes in de altijd moeilijke uitwedstrijd zondag  25 november tegen RKVVM in Margraten. Hopelijk laten jullie ook daar zien, dat de keuze voor eigen jeugdige talenten een goede keuze is geweest. Kwaliteit komt altijd boven drijven.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie