Hoofdmenu

REY (PREVIOUSLY UNRELEASED)

Chili, 2017 / 91 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngst
Regie: Niles Atallah
Met: Rodrigo Lisboa, Claudio Riveros
Ondertitel: Engels – Vertoning zonder pauze – Inleding door Armand Leenaers


Wanneer men vanaf 4 personen naar een film gaat, kunnen wij een mooie korting aanbieden. Je betaalt dan € 6,- i.p.v. € 8,- per persoon.
Groepskortingen zijn alleen geldig wanneer je als groep komt en er één persoon afrekent aan de kassa. 

Het avontuur van een Franse advocaat, De Tounens, die in de negentiende eeuw naar Chili vertrekt om koning te worden van Patagonië. Deze Franse avonturier dacht de Chileense regio Araucanië met het Chileens-Argentijnse Patagonië te verenigen. Dat noemde hij dan een koninkrijk en kroonde zichzelf tot koning. Maar dan komen de eerste hallucinaties die hinten op het latere mislukken van de exercitie. 

Uit het genre van doordraaiende Europese avonturiers in Zuid-Amerika. Een magisch-realistische avonturenfilm. Over het gevecht tussen mens en natuur, of over westerse veroveringsdrang van een authentieke, onaangepaste manier van leven. 

Het grootste deel van het verhaal wordt verteld in flashbacks, te beginnen bij de rechtszaak van de Chileense staat tegen de Tounens. Dat geeft hem wel de kans om zijn interpretatie van “het koningschap” uit de doeken te doen. 

Hij wordt beschouwd als een Franse spion en wordt aangeklaagd voor hoogverraad. Het beeld raakt steeds meer bekrast en bevlekt of lost soms bijna op, alsof de gekte niet alleen de Tounens verteert, maar ook de film.

SCHUNCK* / verdieping 5

Bongerd 18

045 – 577 22 79 (ma-vr | 10-16u)

info@filmhuisdespiegel.nl