Hoofdmenu

De wedstrijd RKsv Bekkerveld- Fc Eindhoven 1ste klasse D

Voor de vrouwen van Bekkerveld is de doelstelling om op de 3 plaats te eindigen aan het einde van het seizoen en voor nu vooral de 2de periode te behalen waar Bekkerveld nu 2 punten voorsprong heeft op Fc. Eindhoven vr.2.

Begin van de wedstrijd begint van beide kanten slordig met veel balverlies, over en weer, Eindhoven had het betere van het spel, De zebra’s lieten zich iets terugdringen op eigen helft, maar de stoere dames van de zebra’s zaten kort op de vrouwen van Eindhoven en gaf Eindhoven geen kans om tot goed te voetbal te komen de snelle spitsen Alysia Breemer, Lisa van de Ven, Mirthe Kleijnen maakten het voor de verdediging van Eindhoven vaak heel moeilijk, door om op het juiste moment te kiezen om druk te zetten met zijn allen. Daardoor maakten de spelers van Eindhoven fouten waardoor Bekkerveld in de omschakeling tot meerdere doelkansen had kunnen komen. Er  zijn 5 momenten geweest dat Mirthe Kleijnen Alysia Breemer en Lisa Van der Ven oog in oog met de keeper zijn gekomen, door snel combinatie spel van uit het middenveld, maar door de druk, spanningen of door welke reden dan ook is het de Zebra’s niet  gelukt om tot scoren te komen.

In de 35 min lukt het uiteindelijk Mirthe Kleinen om de score te openen wederom door snel om te schakelen en een mooie diepte paas van Sharona Demand komt Mirthe vrij voor de keeper en schiet de bal met links mooi hoog in de kruising van het doel. 1-0

Daarna dringt Eindhoven aan, maar de Zebra’s houden degelijk stand ze weten de stand vast te houden tot aan de rust. De tweede helft begint gelijkt met grote druk van Eindhoven, de aanvallen bleven komen en de gevreesde speelster Jette van Vlerken is er in gekomen en dat is direct te zien, alle ballen werd op haar gespeeld, maar de goede sterke verdedigsters van Bekkerveld zaten zo kort op haar dat ze weinig mogelijkheden kreeg. Door weer een omschakelmoment van de vliegensvlugge Lisa van der Ven weet ze het doel te vinden en scoort de 2-0. De druk blijft van Eindhoven maar Bekkerveld weet stand te houden tot aan de 60ste min 1 moment van Jette van Vlerken op en rond de 16 meter een aanname op de borst en het direct verwerken van de bal maakte dat ze de langs de goed keepende Raisa Leenders schoot, Raisa die eigenlijk een veldspeler is. 2-1

Daarna bleef Eindhoven aandringen en dat betekende voor Bekkerveld tegenhouden de moegestreden aanvallers die het nodige loopwerk hebben moeten doen werden in de 70 min gewisseld voor nieuwe krachten, opdracht het spel ontregelen en druk zetten. Wat tot het einde goed lukte. Verdediger Anne Opbroek kwam nog in duel met Jette van Vlerken in dat duel heeft Anne haar enkel verzwikt waardoor ze het veld heeft moeten verlaten de Zebra’s speelde daarna door met 10 speelsters, omdat alle wisselspeelsters waren gebruikt.

Nadat Bekkerveld op het middenveld een vrije trap kreeg werd de opdracht aan Noortje Meurmans gegeven om direct de bal op het doel te schieten, Over een afstand van plus min 60 meter weet de centrale verdediger de bal met de nodige snelheid richting doel van de tegen stander te schieten. De bal had zo’n snelheid dat de keeper de bal niet kon vangen en liet de bal los, invaller Renee Scholtes wist hier van te profiteren en kon de bal in het netje schieten stand 3-1 met nog 5 min te spelen. De wedstrijd verliep nog met de nodige strijd over en weer en 1 min voor het einde weet een Eindhoven speelster van af 30 meter te scoren. 3-2 wat ook de eindstand is gebleven.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.